A3 Haber

AKP’li belediye 10 kat imar izni vermişti, imar sıfırlandı, bölge park alanı olacak!

AKP’li belediye 10 kat imar izni vermişti, imar sıfırlandı, bölge park alanı olacak!

AKP’li belediye 10 kat imar izni vermişti, imar sıfırlandı, bölge park alanı olacak!
Ocak 29
13:58 2020

Haliç’in silüetini bozacağı için, verilen 10 kat imar izni büyük tepki çeken Eyüpsultan’daki arazinin imarı sıfırlandı. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketine ait olan arazinin tamamı ‘park alanı’na alındı.

Eyüpsultan ilçesinin Silahtarağa Mahallesi’nde bulunan 9 bin 672 metrekare büyüklüğündeki arazinin üç yıl önce, dört kat olan imar izni, AKP’li belediye tarafından 10 kata çıkarılmıştı. Sahile 10 katlı bina dikilmesi Haliç’in silüetini bozacağı için imar kararı, kamuoyunda tartışma konusu olmuş ve tepki toplamıştı. Tepkiler üzerine karar 2018 yılında değiştirilerek, 10 kat olan imar izni altı kata düşürülmüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafındın, 2017’de ayni sermaye karşılığı İBB şirketlerinden İstanbul İmar İnşaat A.Ş.’ye devredilen arazinin imar dosyasını, İBB Meclisi ocak ayı toplantılarında bir kez daha görüştü. İBB Meclisi AKP grubunun arazinin park alanına alınması ile ilgili teklifini ve plana yapılan itirazları bir kez daha görüşen Belediye Meclisi, parselin tamamının yeşil alana alınması kararını verdi.

Parsel yeşil alana alındı

İBB Meclisi AKP grubunun söz konusu arazinin park alanına alınması ile ilgili teklifini ve plana yapılan itirazları görüşen Belediye Meclisi’nin aldığı karar şu şekildeydi: “Eyüpsultan İlçesi, Silahtarağa mahallesi, 732 ada 1 parsele ilişkin 22.01.2018 tadilat tarihli 1/5000-1/1000 ölçekli Nazır İmar Planı ve Uygulama İmar Planı değişikliğine itiraz incelenmiş olup, itirazların reddi ve parselin tamamının yeşil alana alınması uygun görülmüştür.

AKP’li meclis üyelerin oylarıyla karar oy çokluğuyla alınırken, CHP’li meclis üyeleri itiraza ilişkin konuların da değerlendirilmesini isteyerek karara şerh düştü.

Öte yandan bölge sakinleri, arazinin park alanına alınma kararından mutlu olduklarını, silüeti bozacak bina istemediklerini söyledi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER