A3 Haber

Amazon çalışanlarından şirkete iklim protestosu

Amazon çalışanlarından şirkete iklim protestosu

Amazon çalışanlarından şirkete iklim protestosu
Ocak 29
18:15 2020

Yüzlerce Amazon çalışanı işlerini riske atarak şirketlerini iklim krizi konusunda yeterli adımları atmadığı gerekçesi ile eleştirdi.

“İklim Adaleti için Amazon Çalışanları” adlı grup tarafından organize edilen protestonun sanal bildirisine üstlenen 340’tan fazla çalışan imza attı. Şirketin bu kişilere mail atarak eylemlerine devam etmeleri halinde işten çıkarmakla tehdit ettiği belirtiliyor.

Sosyal medyada da konuyu gündeme getiren ve düşüncelerini açıklayan çalışanlar bunun ahlaki sorumlulukları olduğunu ve iletişim departmanında yapılan değişikliklerin bu sorumluluklarını engelleme amaçlı olduğunu ifade ediyorlar.

“Kamuoyuna doğrudan seslenmesine müsaade edemeyiz”

Amazon sözcüsü ise yaptığı açıklamada, “Tüm çalışanlarımız yapıcı şekilde sosyal sorumluluk gördükleri konulara Amazon içerisinde konuyla ilgili takımlarla bunu paylaşmak ve şirket içerisinde gerekli gördükleri girişimleri yapmakta özgürdür. Amazon’un sürdürülebilirlik ve diğer konularda üzerinde çalışan ekipleri mevcuttur. Ne var ki, her konuda olduğu gibi bu konularda da şirketin dış dünya ile iletişimi şirket politikaları doğrultusunda gerçekleşmek zorundadır. Çalışanların şirketi ya da bu konular üzerinde emek sarfeden meslektaşlarını yanlış temsil edecek şekilde kamuoyuna doğrudan seslenmesine müsaade edemeyiz” dedi.

2040 yılında sıfır emisyon hedefi

Sözcü, Amazon’un 2040 yılına kadar kargo transferi alanında sıfır karbon emisyonu hedeflediğini kaydetti ancak protesto eden çalışanların cezalandırılıp cezalandırılmayacağı konusu yanıtsız bırakıldı.

Amazon daha önce de birçok kez çalışma koşulları nedeniyle protesto edilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER