A3 Haber

Kerem Kınık: Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır

Kerem Kınık: Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır

Kerem Kınık: Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır
Ocak 29
21:13 2020

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Ensar Vakfı’na aktarıldığı ortaya çıkan ve tepkilere neden olan sekiz milyon dolar için Başkentgaz’ı savundu.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında Kızılay hakkındaki tartışmalara cevap verdi. Veysi Ateş’in konuğu olan Kerem Kınık açıklamasında “Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır”dedi.

Kerem Kınık’ın ile Veysi Ateş arasındaki diyalog şu şekilde:

“Veysi Ateş: Başkent Gaz’ın vermiş olduğu parayla Kızılay’ın Ensar Vakfı’na yurt yapması yasal mıdır?

Kerem Kınık: Tabii yasaldır. Tamamen yasaldır. Bu bir şartlı bağıştır. Sorulan sorulardan bir tanesi vergi mi kaçırıyor? Kanunu mu dolanıyor meselesi. Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır. Devlet size yasal olarak bir imtiyaz vermiş. Diyor ki: Türkiye Cumhuriyeti’nde kamunun yapması gereken hizmetlerden bir tanesine destek olacak bir yatırım, eğitim kurumu, sağlık kurumu yapıyorsanız ve bunu benim şartlarımda yapıyorsanız bana vergi vermek yerine bu yardımı yapan kuruluşlar üzerinden veya doğrudan bu yatırımı yapabilirsiniz. Vergi matrahından bunu düşme hakkınız var diyor. “

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER