A3 Haber

Türkiye’nin ilk milli boksörü Garbis Zakaryan’ın adını yaşatacak bir tesis bile yok

Türkiye’nin ilk milli boksörü Garbis Zakaryan’ın adını yaşatacak bir tesis bile yok

Türkiye’nin ilk milli boksörü Garbis Zakaryan’ın adını yaşatacak bir tesis bile yok
Ocak 29
15:15 2020

90 yaşında hayata veda eden Demir Yumruk lakabıyla tanınan Türkiye’nin ilk profesyonel milli boksörü Ermeni asıllı Garbis Zakaryan bugün toprağa veriliyor. HDP Milletvekili Garo Paylan, Türkiye’nin ilk milli boksörünün adını yaşatacak bir tesis bulunmadığını hatırlattı, Gençlik ve Spor Bakanına soru önergesi verdi.

90 yaşında yaşamını yitiren Demir Yumruk lakaplı Türkiye’nin ilk profesyonel milli boksörü Garbis Zakaryan bugün toprağa veriliyor. Zakaryan için Beyoğlu Üç Horan Kilisesi’nde cenaze töreni düzenleniyor.

25 Ocak’ta yaşamını yitiren Garbis Zakaryan, sayısız başarıya imza attı. Beyoğlu, Taksim ve Galatasaray kulüplerinde oynayan Zakaryan, Türkiye’nn ilk milli boksörü oldu. 1964 yılında Orta Doğu Şampiyonluğu’nu kazandı.

Zakaryan’ın ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da taziye mesajı yayımladı. Yerlikaya, “Ülkesini, milletini ve İstanbul’u çok seven ölmeden önce ‘beni Türk bayrağı ile defnedin” diye vasiyet eden İlk Milli Boksörümüz Garbis Zakaryan’ı bugün toprağa veriyoruz. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Seni unutmayacağız Demir Yumruk” dedi.

Neden adına bir tesis yok?

HDP Milletvekili Garo Paylan ise, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na verdiği soru önergesiyle Zakaryan’ın adına başarılarını onurlandıracak herhangi bir girişimde bulunulmadığını hatırlattı. Paylan, Zakaryan’ın öğrencisi Cemal Kamacı’nın adına spor tesisi bulunurken neden Zakaryan adına bir tesis bulunmadığını sordu.

Garo Paylan’ın Kasaspoğlu’ndan yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

  • Türkiye’yi defalarca başarıyla temsil eden milli boksör Garbis Zakaryan adına bugüne kadar neden bir spor tesisi yapılmamıştır?
  • Zakaryan’ın eğitmenliğini yaptığı Cemal Kamacı adına spor salonu yapılırken, ‘efsane’ olarak anılan milli boksör Garbis Zakaryan adına spor salonu yapılmamasını, Zakaryan’ın Ermeni olmasına bağlar mısınız?
  • Garbis Zakaryan adına bir spor tesisi yapılacak mıdır?
  • Bakanlığınızın, Garbis Zakaryan’ın başarılarını ve Türkiye sporuna katkılarını onurlandıracak ve adını yaşatacak bir projesi bulunmakta mıdır? (ANKA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER