A3 Haber

İYİ Parti’den Erdoğan’a parlamenter sistem çağrısı: Yine kandırıldığını ve aldatıldığını kabul et

İYİ Parti’den Erdoğan’a parlamenter sistem çağrısı: Yine kandırıldığını ve aldatıldığını kabul et

İYİ Parti’den Erdoğan’a parlamenter sistem çağrısı: Yine kandırıldığını ve aldatıldığını kabul et
Ocak 30
08:29 2020

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, parlamenter sisteme dönüş için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu. Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kandırıldığını ve aldatıldığını itiraf etmesi gerektiğini savunurken, “Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da kandırılıp aldatıldıklarını itiraf ederek parlamenter sistemi dönüşte adım atması gerek” dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.

A3 Haber’in sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, deprem vergisi adı altında toplanan paraların akıbetinin takipçisi olacaklarını belirtirken, Cumhur İttifakını sert sözlerle eleştirdi.

İYİ Partili Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldatıldığını ve kandırıldığını itiraf etmesi gerektiğini savunurken, “Sistemin olumsuzluklarıyla en çok uğraşan kendisi. 24 kararname çıkarıyor düzeltmek için 31 kararname daha çıkarıyor. Parlamenter sisteme dönüşte en büyük adımı Erdoğan’dan bekliyoruz” dedi.

“24 kararnameyi düzeltmek için 31 kararname daha çıkarıyor“

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’yi geleceğe taşımayacağını savunan Dervişoğlu, “Artık insanlar bizden başka umut olmadığını görüyor. Bu iktidardan ve ortağından milletin sıdkı sıyrıldı. CHP’yi de ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verebilecek bir parti olarak algılamıyor. Ama Türkiye’nin tartışması gereken başına bela olmuş, ne olduğu belli olmayan kendi içinde garabetler barındıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden nasıl kurulacağıdır. Cumhurbaşkanı 24 kararname çıkarıyor. Bu 24 kararnameyi düzeltmek için 31 ayrı kararname daha çıkarıyor” dedi.

 “Parlamenter sisteme dönüş için adımı Erdoğan’dan bekliyoruz”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin olumsuzluklarıyla Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendisinin boğuştuğunu belirten Dervişoğlu, “Parlamenter demokratik sisetme geçiş için en büyük adımı Recep Tayyip Erdoğan’dan bekliyoruz. Bu sistemin olumsuzluklarıyla boğuşan kendisi. Türkiye’nin geleceğini düşünüyorsa parlamenter sisteme dönüş için doğru bir adım atması gerek. Bunu kendi atamıyorsa biz atarız desteğini açıklasın” dedi.

“Erken seçim yapılması halinde kazanacağına dair emare yok”

Dervişoğlu erken seçim beklemediğini belirtirken, “İktidarın seçim yapması için hiçbir neden bulamıyorum ben. Çünkü bir seçim yapılması halinde kazanacağının emarelerini göremiyorum. Ekonomik, siyasi, dış politikada atılmış yanlış adımların önümüze çıkardığı handikaplar ve daha birçok etken bu iktidara seçim kazandırmıyor” dedi.

 “Yine kandırıldığını ve aldatıldığını itiraf etsin”

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden kandırıldığını ve aldatıldığını itiraf etmesi gerektiğini savunurken, “Bu memleketin başına bu sistemi kim bela etti yine iktidar sahipleri. İktidar sahipleri birçok alanda olduğu bu alanda da kandırılıp aldatıldıklarını itiraf ederek Türkiye’nin önünü açmak zorunda. İYİ Parti olarak biz parlamenter demokratik sistemi konuşmak kaydıyla her teklife açığız ve fedakarlık yapmaya da hazırız” dedi.

Dervişoğlu’ndan Gelecek Partisi yorumu

Dervişoğlu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi için, “Siyasi partilerin ismiyle, geleceklerinin ve  kaderlerinin ne olacağına dair bir öngörüde bulunmam mümkün değil” yorumunu yaptı.

“Deprem vergilerinin takipçisi olacağız”

Deprem vergilerinin takipçisi olacaklarını hatırlatan Dervişoğlu, “TBMM’de defalarca sorduk ancak yanıt alamadık. İYİ Parti bu olayların takipçisi olacaktır. Eğer vergi deprem için toplanıyorsa o alanda harcanması gerekiyor” dedi.

“İzmir’deki riskli bina sayısı ürkütücü derecede”

İzmir’deki riskli binalara dikkat çeken Dervişoğlu, “Deprem denildiğinde akla sadece İstanbul geliyor ama İzmir’de birinci derece deprem bölgesi. İzmir’deki riskli bina sayısı ürkütücü derecede çok fazla. O sebeple zaman kaybetmeden harekete geçmek lazım. Hayal projeleri bir tarafa bırakıp insanlık ve  şehirlerimizin geleceği için doğru adımları atmamız lazım” dedi.

“Kader diyerek geçiştiremezsiniz, toplanma alanları imara açıldı“

Dervişoğlu, depremle ilgili stratejik planların yapılması gerektiğini vurgularken, “Deprem kader değil. Tedbirlerimizi almamız lazım. Milyonluk şehirlerden bahsediyoruz stratejik bir planın olması lazım kağıt üstünde kalmaması lazım. Amerika’yı yeniden keşfetmeyeceğiz bu işin yol ve yöntemleri belli.  Ama biz ne hikmetse kaderdir diyerek geçiştiriyoruz. Kaderdir diye geçiştiremezsiniz, tedbirsiz bırakamazsınız. İstanbul’da deprem toplanma merkezinin üstünde Zorlu Center var. Bu bölgeler toplama alanı değil toplanma alanı” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER