A3 Haber

Kampanyada 79 milyon 600 bin TL deprem yardımı toplandı

Kampanyada 79 milyon 600 bin TL deprem yardımı toplandı

Kampanyada 79 milyon 600 bin TL deprem yardımı toplandı
Ocak 30
10:44 2020

İHH, Beşir Derneği, Deniz Feneri gibi cihatçı ve tarikatçı yapılanmalarla birlikte çalışan ve depremin hemen ardından fırsatçılık yaparak vatandaşlardan para isteyen AFAD, düzenlenen kampanya sonucunda şu ana kadar toplam 79 milyon 600 bin 16 lira yardım toplandığını açıkladı.

A3 Haber Merkezi- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı yazılı açıklamada, bölgede nakit gerektiren ihtiyaçların karşılanması için Elazığ ve Malatya Valiliği emrine, toplam 14 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiği belirtildi.

AFAD açıklamasında, “Elazığ ve Malatya Yardım Kampanyası sonucunda, şu ana kadar, banka hesaplarında 51 milyon 843 bin 636 lira, SMS sisteminde 27 milyon 756 bin 380 lira olmak üzere toplam 79 milyon 600 bin 16 lira yardım toplanmıştır” denildi.

Erdoğan ihtiyaç yok demişti, AFAD halktan para istemişti

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın, depremin hemen ardından Twitter hesabı üzerinden yurttaşlardan para talep etmesi tepkilere neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bazıları fırsat kollamaya kalkar, bu fırsatlara bizler asla kapı aralamayalım. Yok para toplamaydı, şuydu, buydu. Devletimizin bu noktada herhangi bir ihtiyacı yok” dediği günün ilerleyen saatlerinde AFAD’ın da halktan para istemesi deprem fırsatçılığı olarak değerlendirilmişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER