A3 Haber

‘AFAD’ın deprem paralarıyla ilgili açıklamaları kuşkulu, kim ne veriyorsa tek tek yazılsın’

‘AFAD’ın deprem paralarıyla ilgili açıklamaları kuşkulu, kim ne veriyorsa tek tek yazılsın’

‘AFAD’ın deprem paralarıyla ilgili açıklamaları kuşkulu, kim ne veriyorsa tek tek yazılsın’
Ocak 31
17:05 2020

CHP Grup Başkanvekili ve Engin Altay, AFAD’ın deprem paralarıyla ilgili açıklamalarında kuşku olduğunu belirterek, “Eski zamanlarda olduğu gibi; internet sitene kim ne verdiyse tek tek yazarsın. Para veren orada kendi ismini görür” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) deprem bağışlarıyla ilgili dün akşam yaptığı açıklamalara, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında cevap verdi.

ANKA’nın haberine göre AFAD, Altay’ın açıklamalarının ardından “Acun Ilıcalı, söz konusu paylaşımında SMS karşılığı 22.553.590 TL, havale ile 18.777.281 TL, telefonla taahhüt etmek yoluyla da 31.801.753 TL olmak üzere toplam 73.132.624 TL yardım toplandığını duyurmuştur. Telefonla taahhüt edilen 31.801.281 TL’lik bağışın vatandaşlarımız tarafından banka hesaplarımıza havale edilme işlemleri peyder pey devam etmektedir. Yani taahhütlerin tamamı henüz hesaplarımıza ulaşmamıştır. Ayrıca Başkanlığımızca kamuoyuna paylaşılan yardım miktarları TV8 programından elde edilen rakamları da kapsayacak şekilde toplanan tüm bağış miktarını göstermektedir. Ve bu miktar da güncel olarak 82.801.235 TL’dir” açıklamasını yapmıştı.

“Sadece 9 milyon TL mi AFAD’a aktarıldı?”

Altay, bu açıklamalara, “Acun Ilıcalı’nın programında toplanan 73 milyonu reddetmiyor. Tam 4 gün sonra 82 milyon diyor. Burada da yeni bir durum var. Bence AFAD bu rakamı da revize edecek” diyerek cevap verdi. Altay, sadece 9 milyon TL’nin mi AFAD’a aktarıldığını kamuoyuna sordu. AFAD’a çağrıda bulunan Altay, “AFAD’ın bu itham ve kuşkudan kurtulmasının çok kolay bir yolu var. Eski zamanlarda olduğu gibi; kağıtlara basıp dağıtın demiyoruz, internet sitene kim ne verdiyse tek tek yazarsın. Para veren orada kendi ismini görür. Para verip ismini göremeyen ‘Benim param nerede?’ der ve bu mesele hallolur” dedi.

AFAD’ın basın açıklamasında üslubunu eleştiren Altay, “Ben milletin vekili olarak bu farkı sorguladıktan sonra AFAD bürokratlarının, ‘Bahse konu milletvekilinin bu yanlış anlaşmaya düzelteceğini umuyoruz’ diye açıklamayı bitirmelerini de garipsedim. Ben bahse konu milletvekili değilim, benim adım Engin Altay, CHP Grup Başkanvekiliyim. Bürokratların milletvekillerine bu tür yazışmalarda daha saygılı olmaları lazım. Benimki iddia değil, ben çelişkiyi ortaya koyuyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER