A3 Haber

Depremde dört kişinin yaşamını yitirdiği apartman, bataklık üzerine kurulmuş, karara rağmen yıkılmamış!

Depremde dört kişinin yaşamını yitirdiği apartman, bataklık üzerine kurulmuş, karara rağmen yıkılmamış!

Depremde dört kişinin yaşamını yitirdiği apartman, bataklık üzerine kurulmuş, karara rağmen yıkılmamış!
Ocak 31
18:07 2020

Elazığ Gezin’de yıkılan Mavi Göl Apartmanı’nın temeli olmadığı ve bataklık üzerine inşa edildiği iddia edildi. Bina hakkında 2011’de yıkım kararı verilmesine rağmen işlem yapılmamış.

Elazığ’da 6.8’lik depremde, Maden’e bağlı Gezin Beldesi’ndeki yedi işyeri ve 20 dairenin bulunduğu altı katlı Mavi Göl Apartmanı yıkıldı, enkazında da dört kişi yaşamını yitirdi, dört kişi de yaralı kurtarıldı.

Depremde Pınar Dişli 6 buçuk aylık doğmamış bebeğiyle, 13 yaşındaki oğlu Miraçcan ile 29 yaşındaki Rabia Buğdaylı yaşamını yitirdi. Yaralı olarak kurtarılan 42 yaşındaki Meriç Dişli ile 65 yaşındaki Rabia Buğdaylı’nın, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ndeki Ortopedi Servisi’ndeki tedavileri sürüyor. Deprem sırasında binada oturan iki askerin ise binadan atlayarak kurtuldukları öğrenildi.

Apartman bataklık üzerine inşa edilmiş

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre,  1990 yılında yapılan apartmanın, daha önce bataklık olan yerin doldurulmasıyla inşa edildiği ortaya çıktı. O dönem Gezin Muhtarı Ahmet Kınık’ın binanın yapılmasına itiraz etmesine rağmen, binanın yapıldığı belirtildi. Muhtar Kınık’ın o dönem Elazığ Valisi’nin Gezin’e geldiği sırada, valiyi konuyla ilgili uyardığı ileri sürüldü.

Temeli yok yıkım kararı var

Binanın, Elazığ’da 2011 yılında meydana gelen depremde de hasar gördüğü ortaya çıktı. Hasardan kaynaklı binayla ilgili yıkım kararı olmasına rağmen yıkılmadığı öğrenildi. O dönem binanın yapımında çalışan ve ölen kişilerin de akrabası olan 55 yaşındaki Suat Önen, binanın temelinin olmadığını ve kumun üzerine inşa edildiğini, binanın yapımında kullanılan malzemelerin de eksik olduğunu ileri sürdü.

Yetkililerinin ihmalkarlığının olduğunu ifade eden Önen, “İhmalkarlık var. O dönem yıkılmayan bina, bugün insanlara mezar oldu. Bu insanları resmen onlar gömdü. Bu insanları kendi elimizle gömdük. Yetkililerin hepsi suçludur” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER