A3 Haber

İmamoğlu: İstanbul, ‘milyonlarca insanım işsiz’ diyorsa, Anadolu yandı demektir

İmamoğlu: İstanbul, ‘milyonlarca insanım işsiz’ diyorsa, Anadolu yandı demektir

İmamoğlu: İstanbul, ‘milyonlarca insanım işsiz’ diyorsa, Anadolu yandı demektir
Ocak 31
14:14 2020

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzzetpaşa’da faaliyete geçecek olan Bölgesel İstihdam Ofisi’ni gezdi. İmamoğlu, “Şu an yaşanan en canlı soruni işsizlik, nereye gidersek gidelim. İstanbul, ‘Milyonlarca insanım işsiz’ diyorsa, Anadolu yandı demektir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye’ne yaptığı ziyaret ve aldığı sunumun ardından saha incelemelerinde bulundu. İBB’nin İzettepaşa’da açtığı Bölgesel İstihdam Ofisi’nde açıklamalarda bulunan İmamoğlu,  “Şu an yaşanan en canlı sorunun işsizlik. Erzurum’da dün birkaç saat esnaf gezdim. Erzurum’daki 100 insanın 70’i, iş soruyor bana. İBB Başkanı’na oradaki insan, işsizlik derdini anlatıyor. İstanbul, ‘Milyonlarca insanım işsiz’ diyorsa, Anadolu yandı demektir” diye konuştu.

İmamoğlu Bölgesel İstihdam Ofisi’nin önemine değinirken,  “Nitelikli eleman yetiştirme konusundaki işimiz önemli. Bir de tabi mümkün olduğu kadar kendinizi duyurun. Bu iletişimi kuvvetlendirin. Zaten çağın gereği ama yine de yüz yüze iletişim çok değerli olabiliyor. O yönünü bir usulle önemseyin. Sayımızı artıracağız. Bize iş başvurusu olan insanlar var. Onları da istihdam ofislerine yönlendirmeyi ve bilgilendirmeyi de başlatın. İBB’ye başvurdu; tamam. İhtiyaç oldukça irtibat kuracağız; tamam. Orada liyakate dayalı, eşitlikçi bir sistemle işe alma metodumuz var. Ama burada da böyle bir imkan var. ‘Gelin, bunu değerlendirin’ noktasında ona mutlak bir davet, bilgilendirme gönderin. Özellikle bu 3 noktanın harekete geçmesini bekledim. Buralar tanıtıldıktan sonra, kariyer birimimizin köprü olduğu, iş verenle iş gücünü buluşturduğu kimliği tam elde ettikten sonra ben, hemen hemen her hafta sizden bir rapor istiyorum. Bunu takip etmek istiyorum. Çünkü insanlara taahhütlerimiz var” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER