A3 Haber

İtalya’dan koronavirüs kararı: Altı ay OHAL ilan edildi

İtalya’dan koronavirüs kararı: Altı ay OHAL ilan edildi

İtalya’dan koronavirüs kararı: Altı ay OHAL ilan edildi
Ocak 31
14:59 2020

Çin’de ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesine yayılan koronavirüsle ilgili İtalya’da altı ay süreyle OHAL kararı alındı. Önceki gece iki kişide rastlanan virüsle ilgili İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, “Bu durumun yayılmamasını umuyorum” diye konuştu.

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs çok kısa sürede dünyanın çeşitli ülkelerine yayılmıştı. 12 Aralık’ta ortayak çıkan ve 213’nin hayatını kaybettiği salgınla alakalı İtalya’dan OHAL kararı alındı. İtalya koronavirüsle mücadele için 6 ay olağanüstü hal ilan etti.

“Hazırlıksız değiliz”

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, koronavirüsle ilgili “Roma’da 2 kesinleşmiş koronavirüs vakası bulunmakta. Böylece İtalya’da ilk koronavirüs vakasına rastlandı. Son derece ihtiyatlı ve dikkatliyiz. Hazırlıksız değiliz. İtalya ile Çin arasında hava trafiğini kapatan talimatı verdik. Bu durumun 2 kişiyle sınırlı kalacağını umuyoruz” diye konuştu.

Çinlilerin kaldığı otel odası mühürlendi

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, koronavirüse rastlanan 2 Çinli turistin, İtalya’ya Milano’dan giriş yaptığı ve gezerek Roma’ya geldikleri öğrenildi. Turistlerin toplam 10 gündür İtalya’da oldukları belirtildi. Bu arada, Çinli turistlerin Roma’da kaldığı Cavour Caddesi’ndeki otel odasının da mühürlenerek, karantinaya alındığı bildirildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER