A3 Haber

Merkez Bankası koronavirüsü takibe aldı: ‘Negatif etkileri olacak’

Merkez Bankası koronavirüsü takibe aldı: ‘Negatif etkileri olacak’

Merkez Bankası koronavirüsü takibe aldı: ‘Negatif etkileri olacak’
Ocak 31
10:01 2020

TCMB Başkanı Murat Uysal, koronavirüs salgınının ticaret ve sermaye akımları üzerinde negatif etkilerinin olacağını belirterek, gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi.

Küresel ekonominin bir numaralı gündemi koronavirüs Merkez Bankası’nın ilk enflasyon raporu toplantısına da damga vurdu.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, koronavirüsün etkileri konusunda değerlendirme yapmak için henüz çok erken olmakla birlikte yakından takip ettiklerini ve gerekli durumlarda ellerindeki tüm araçlarla bu etkileri engellemek için adımlar atma imkanları olduğunu vurguladı.

Dünya’nın haberine göre Uysal, geçmiş dönemde benzeri olayların küresel ekonomiye etkileri konusunda çalışmalara başladıklarına dikkat çekerek virüsün küresel büyüme rakamları üzerinde de ciddi etkisi olmasının bekleneceğini belirtti.

“Koronavirüsün olumsuz etkileri olur”

Uysal, “Ticaret ve emtia fiyatları ile sermaye akımları kanalıyla etkilerini görebiliriz. Emtia fiyatları ve petrol baskılanmaya devam ederse bizim için pozitif bir etki olur. Yakından takip ediyoruz, elimizdeki tüm araçlarla gerekli adımları atma imkanımız var” dedi.

Uysal, koronavirüsün başta küresel büyüme olmak üzere ticaret ve sermaye akımları üzerinde olumsuz etkilerinin olacağını dile getirerek, yakından takip ettikleri virüsün olumsuz etkilerini engellemek için tüm adımları atma imkanları olduğuna dikkat çekti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER