A3 Haber

ABD’de 12 doktor ülkedeki ilk koronavirüs vakasında hastalığın seyrini yazdı

ABD’de 12 doktor ülkedeki ilk koronavirüs vakasında hastalığın seyrini yazdı

ABD’de 12 doktor ülkedeki ilk koronavirüs vakasında hastalığın seyrini yazdı
Şubat 01
15:11 2020

ABD’de yayınlanan New England Journal of Medicine’da 12 doktorun imzasıyla yayımlanan bir makalede, ülkede görülen ilk koronavirüs vakasının ayrıntıları paylaşıldı.

12 hekimden oluşan 2019-nCoV Vaka İnceleme Ekibi’nin imzasıyla hazırlanan raporda hastalığın, başta hafif semptomlardan dokuzuncu günde zatürreye dönüşümünü anlatıldı.

New England Journal of Medicine’de yer alan makaleye göre Washington’da yaşayan ve geçmişinde ciddi bir sağlık sorunu olmaya 35 yaşındaki hasta, 15 Ocak’ta Çin’in Vuhan kentinden döndü. Hasta Vuhan ziyareti sırasında virüsün çıkış noktası olduğu tahmin edilen balık pazarını ziyaret etmemiş ya da hasta olduğu bilinen biriyle temasa geçmemişti.

Yine de ABD Hastalık Önlem ve Kontrol Merkezi tarafından şüpheli olarak görülen hasta 19 Ocak’ta bir kliniğe başvurduğunda dört gündür öksürüyordu. Doktorlar çekilen röntgenlerde herhangi bir belirtiye rastlanmadı ancak hastanın Vuhan ziyareti nedeniyle alınan örnekler merkeze gönderildi.

20 Ocak’ya hastaya yeni tip koronavirüs teşhisi kondu. Bu aşamada karantinaya alınan hasta ateş, öksürük, halsizlik, burun akıntısı, mide bulantısı, ishal ve kusma gibi belirtiler gösterdi.

Ancak hastalığının dokuzuncu gününe kadar doktorlar akciğer röntgenlerinde zatürre belirtisine rastlamadı.

Hastalığının 12’nci gününde hastanın durumu iyiye gitmeye başladı. 30 Ocak itibariyle öksürük dışındaki bütün semptomları iyileşti.

Yetkililer bu vakanın virüsün ne kadar hızlı ve kolay yayıldığını göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER