A3 Haber

ABD’den ‘koronavirüs’ önlemi: ‘Acil durum’ ilan edildi

ABD’den ‘koronavirüs’ önlemi: ‘Acil durum’ ilan edildi

ABD’den ‘koronavirüs’ önlemi: ‘Acil durum’ ilan edildi
Şubat 01
00:59 2020

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, son günlerde Çin’i ziyaret eden tüm yabancı yurttaşlarının ülkeye girişine geçici yasak getirildiğini belirterek ABD vatandaşlarının aile üyelerinin ve ABD’de daimi oturma iznine sahip kişilerin istisna tutulduğunu kaydetti.

ABD, Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve hızlı bir şekilde diğer ülkelere de yayılan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde ‘acil durum’ ilan etti.

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, hızla yayılan yeni tip koronavirüsünün ABD’de altı kişide tespit edilmesinin ardından ülke genelinde ‘kamu sağlığı acil durumu’ ilan edildiğini duyurdu.

Son iki hafta içinde Çin’i ziyaret etmiş yabancı ülke vatandaşlarına ABD’ye seyahat yasağı getirildiğini de açıklayan Azar, yeni tip koronavirüs taşıma riski olan yabancı uyruklu yurttaşların ülkeye girişinin geçici olarak askıya alındığını söyledi.

14 günlük karantina

Son 14 gün içinde Çin’e seyahat etmiş ABD vatandaşlarına ise havalimanlarında virüs taraması yapılacağını belirten Azar, bu kişilerin 14 gün boyunca karantinaya alınacağını kaydetti.

Çin’i seyahat etmiş yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik seyahat yasağı pazar günü yerel saat ile 17:00’da yürürlüğe girecek.

ABD, ayrıca salgın sonrasında Wuhan’da bulunan personel ve sivil vatandaşlarını ülkeden tahliye etmiş, ABD’li hava yolu şirketleri Delta ve American Airlines, Çin uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER