A3 Haber

İmamoğlu: Engellemelere asla fırsat vermeyeceğiz

İmamoğlu: Engellemelere asla fırsat vermeyeceğiz

İmamoğlu: Engellemelere asla fırsat vermeyeceğiz
Şubat 01
22:58 2020

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ayrıca, İBB’nin yetkileri, kaynakları, bizim kaynak yaratma ve bütçe yönetme becerimiz, bütün bu engellemeleri aşacak düzeydedir. Asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

A3 Haber Merkezi- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni seçilen CHP ilçe başkanlarıyla ve yönetim kurulu üyeleriyle Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi.

İktidarın İstanbul’a çok özel bir ilgisi var. Hiç azalmıyor; hatta artırıyorlar. Sabah İstanbul’la kalkıyorlar, akşam İstanbul’la yatıyorlar. Muhtemelen, kendisini benden sorumlu hisseden çokça bakan ve görevli var” diyerek AKP hükümetini eleştiren İmamoğlu, “Açıkçası bu ilgi, keşke İstanbul’a fayda getirse. İstanbul’a fayda getiriyor mu; bundan da emin değilim. Çünkü iş birliği içinde çalışmak, vatandaş için çözüm ve hizmet üretmek yerine, ne hikmetse; polemik üretmek, kavga etmek… Hala seçim atmosferini sürdürme çabası içindeler. Bu nedenle de süt dağıtıp dağıtmadığımızı, üniversite öğrencilerine burs verip vermediğimizi sorgulamaya varıncaya kadar trajikomik durumları sahada yaşıyoruz. Her gün söylüyorum, seçim bitti diyorum; inanmıyorlar! Allah lütfetmiş, 25 yıl siz bu şehri yönetmişsiniz. ‘Bitti. Bitti yahu. Yok artık yani. Uyanın’ diyoruz; yine inanmıyorlar!” diye konuştu.

“Çözüm üretme çabası içinde değiller”

Çalışmalarda iktidar yetkililerini karşılarında gördüklerine dikkat çelen İmamoğlu, şöyle konuştu: “Bize laf yetiştiriyorlar. ‘Masaya gelelim. Bizi davet edin, biz gelelim. Siz buyurun, brifing verelim’ diyoruz ama yok; kaçıyorlar. Dolayısıyla, İstanbullular adına çözüm üretme çabası içinde değiller. Her konuda aleyhimize konuşurlarken, konuyla ilgili eksik veya yanlış bilgileri verirken koca koca insanlar, yetkililer ekranda konuşuyorlar. Üzülüyorum.

İmamoğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Türkiye ve İstanbul, böyle bir bencilliği, böyle bir düşüncesizliği, topluma, millete ve özellikle bu kadim kent İstanbul’a, böyle bir zarar vericiliği kaldıracak durumda değil. Ayrıca, İBB’nin yetkileri, kaynakları, bizim kaynak yaratma ve bütçe yönetme becerimiz, bütün bu engellemeleri aşacak düzeydedir. Asla fırsat vermeyeceğiz.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER