A3 Haber

Suudi şirketin projesi için işçilerin arsasına el konuldu, Ensar Vakfı’nın arsasına dokunulmadı

Suudi şirketin projesi için işçilerin arsasına el konuldu, Ensar Vakfı’nın arsasına dokunulmadı

Suudi şirketin projesi için işçilerin arsasına el konuldu, Ensar Vakfı’nın arsasına dokunulmadı
Şubat 01
09:05 2020

İzmir’in Urla ve Alaçatı bölgelerinde çok sayıda ada ve parselden oluşan arazilere acele kamulaştırma yoluyla el konulmasının yankıları sürüyor. Bir Suudi şirketini projesi için el konulduğu iddia edilen arsalarla ilgili dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın arsalarına el konulurken, aynı bölgede Ensar Vakfı’nın arazilerine dokunulmadı.

Suudi şirketinin projesi için İzmir’in Urla Zeytineli Köyü’nde 333, Çeşme Alaçatı’da 178 adet olmak üzere toplam 511 parsel hakkında “acele kamulaştırma” kararı alındı. Zeytineli’de kamulaştırılan 61 dönüm arazinin tapusu, yaklaşık 40 yıldır Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası’nın elinde bulunuyordu. Aynı bölgede bulunan iktidara yakın Ensar Vakfı’na ait denize sıfır araziye ise dokunulmadı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko kamulaştırmaya tepki gösterdi. Yasal yolla sonuna kadar mücadele edeceklerini, karara tepkilerini mitinglerle ortaya koyacaklarını söyledi.

Beko şunları kaydetti: “Böğürtlen mevkiindeki denize sıfır 68 dönümlük araziye, saray tarafından hukuk dışı bir biçimde el konmuştur. Birçok köylüye ait taşınmaz da aynı akıbete uğramıştır. Bu şekilde 500’ün üstünde parselin oluşturduğu uzun bir kıyı alanı kamulaştırılıp özel kişi ve kuruluşlara uzun dönemli kiraya verilecektir. Bu arada bazı kişi ve kurumlara ayrıcalık tanınıp kamulaştırma kapsamı dışında tutulduğu bilgileri var. Aynı bölgede Ensar Vakfı’na ait arazileri neden kamulaştırmadınız?”

“Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideriz”

DİSK’in tüm yasal haklarını kullanacağını ifade eden CHP’li Kani Beko, “DİSK, arazinin tekrar işçilere verilmesi için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar hak arayışını sürdürecektir” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER