A3 Haber

Temelli: Bekçiler mahallelerde terör estirecek

Temelli: Bekçiler mahallelerde terör estirecek

Temelli: Bekçiler mahallelerde terör estirecek
Şubat 01
20:13 2020

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, mahalle bekçilerinin yetkilerinin artırılmasına, “Bekçilerin beline silah takacak mahallelerde terör estirecekler” diyerek tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Muş il kongresinde konuştu. Temelli, mahalle bekçilerinin yetkilerinin artırılmak istenmesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisinin dış politikasını eleştiren Temelli, “İnsanların yakasına yapışmış, insanların aşına, işine musallat olmuş kendi saray iktidarları için Türkiye’yi, Ortadoğu’yu, Libya’yı, Akdeniz’i yangın yerine çevirmişler. Bu yangına son vermek, kararlı bir barış ve demokrasi mücadelesi ile mümkündür” dedi.

Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin uydurma bir sistem olarak niteleyen Temelli, “Uydurma olduğu için de zorbalıkla ayakta duruyor; şiddetle, zulümle, ayakta duruyor. Elindeki şiddet mekanizmaları yetmemiş şimdi koruculuğu modernize ediyor, kentlere taşıyor, bekçiliği getiriyor. Bekçilerin beline silah takacak mahallelerde terör estirecekler. Tıpkı korucuların estirdiği terör gibi bu terörü kentlere, mahallelere, sokaklara taşıyacaklar” diye konuştu.

Temelli, “Bu ülkede hukuk yok, adalet yok, yargı yok. Buna dur demenin zamanı gelmiştir. Ülkenin zenginliklerini yanlış ellerden kurtarıp halka verme zamanıdır” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER