A3 Haber

CHP’li Özel’den ‘erken seçim’ açıklaması

CHP’li Özel’den ‘erken seçim’ açıklaması

CHP’li Özel’den ‘erken seçim’ açıklaması
Şubat 02
15:39 2020

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, erken seçim ihtimaline ilişkin konuşarak “Erkene alınırsa dünden razıyız, bugünden hazırız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2023 genel seçimlerinin erkene alınması durumunda seçime hazır olduklarını belirtti.

Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı Olağan Genel Kurulu’na katılan CHP’li Özel, burada yaptığı konuşmada, “CHP’nin herhangi bir parti olmadığını, Cumhuriyet’ten önce savaş meydanlarında kurulduğunu” söyledi.

“Bu parti seçimle gelir, seçimle gider”

Özel, “Bu parti öyle bir partidir ki seçimler olur, seçimler biter, en zor dönemlerde iktidara gelir, iktidarını yapar ve seçimlerle gider. Çünkü kültüründe tek adam rejiminden ülkeyi önce parlamentolu bir yönetime sonra parlamenter demokratik bir sisteme ve en nihayetinde çok partili demokratik parlamenter sisteme kavuşturmuştur. CHP’nin her kongresi, ibret niteliğinde, demokratik, barış içerisinde ve kardeşçe, kendisine güven, Türkiye’ye umut veren kongrelerdir” dedi.

“Çok kuvvetli ihtimalle bir daha il kongresi yapmadan, Cumhuriyet’in 100. yılında, 29 Ekim 2023’te Cumhurbaşkanlığı makamında oturacak kişiyi belirleyecek seçimlerin yapılmış olacağını” ifade eden Özel, seçimlerin zamanında yapılması halinde 2023 Haziran’da olacağını belirtti.

“Erken seçime dünden razıyız”

Özel, “Erkene alınırsa dünden razıyız, bugünden hazırız. Yapılacak seçimlerle bu ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı ve demokratik parlamenter sistemin, 16 Nisan’da aldığı yarayı ortadan kaldıracak hatta 12 Eylül darbesiyle hesaplaşacak, onun tortularını da kazıyacak, Atatürk’ün vasiyetine uygun şekilde muasır medeniyetlerin en iyisini alıp, onu da aşacak geliştirilmiş parlamenter sistemi kuracak, Millet Meclisini de o seçimler oluşturacak” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER