A3 Haber

Koronavirüs’ün tedavi yöntemi için ilk adım atıldı: Virüs izole edildi

Koronavirüs’ün tedavi yöntemi için ilk adım atıldı: Virüs izole edildi

Koronavirüs’ün tedavi yöntemi için ilk adım atıldı: Virüs izole edildi
Şubat 02
18:56 2020

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Sperenza, ülkelerini ziyarete gelen Çinli bir çift üzerinde tespit edilen yeni tip koronavirüsü izole ettiklerini açıkladı. Uzmanlar böylece hastalığın mekanizmasının anlaşılmasına yönelik çalışmaların hızlanacağını belirtti.

İtalya’ya sıçradığı perşembe akşamı kesinleşen koronavirüse ilişkin Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünde basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Roberto Sperenza, “Virüsü izole ettik. İtalya, Avrupa’da virüsü izole etmeyi başaran ilk ülke oldu. Bunun anlamı şu; virüs üzerinde daha iyi çalışmaya ve de yayılmasının önüne geçmek için ne yapılması gerektiğini doğrulamaya yönelik birçok fırsat sunacak. Şimdi bu virüse yönelik tedavi daha kolay olacak” dedi.

Sperenza, dünyada ilk olduğunu belirtirken, “Biz dünyada bir ilkiz ve bu bilgiyi, tüm bilim dünyasının kullanımına sunuyoruz. Bu önemli bir aşamadır” diye konuştu.

Tedavinin bulunmasına yardımcı

Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Giuseppe Ippolito, Spallanzani laboratuvarlarında yapılan çalışmayla virüs ayrıştırılmasının hastalığın mekanizmasının anlaşılmasına yönelik çalışmaları kolaylaştıracağını ve buna yönelik tedavi yöntemlerini belirlemeyi hızlandıracağını bildirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER