A3 Haber

Sağlık Bakanlığı karantina hastanesinin görüntüleri paylaştı

Sağlık Bakanlığı karantina hastanesinin görüntüleri paylaştı

Sağlık Bakanlığı karantina hastanesinin görüntüleri paylaştı
Şubat 02
19:09 2020

Sağlık Bakanlığı, Çin’den tahliye edilerek Türkiye’ye getirilen 42 kişi ve 20 kişilik ekip için Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde hazırlanan odaların görüntülerini paylaştı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dün akşam Türkiye’ye getirilen 42 kişi ve tahliyeyi gerçekleştiren 20 kişilik ekip için karantina süreci başlatılırken, Sağlık Bakanlığı hazırlanan hastane odalarının görüntüleri paylaşıldı.

Karelerde, karantina altındaki Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde özel olarak hazırlanan tek kişilik odalar görüldü. Hastanede başka hasta bulunmuyor.

Hastanedeki herkese tek kullanımlık malzemeler verilecek ve tüm atıklar “tıbbi atık” olarak değerlendirilip, özel poşetlerle atılacak.

Ayrıca hastanede çalışan sağlık personeli de maske, dezenfekten, önlük, gözlük gibi malzemelerle emniyete alınacak.

Öte yandan karantina nedeniyle hastane çevresinde de yoğun güvenlik önlemi alındı. Hastane önünde görev yapan polis ekiplerinin maske taktığı görüldü.

Ne olmuştu?

Çin’in Vuhan kentinde yaşayan 32 Türk, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan ve 1 Arnavutluk vatandaşı, dün akşam, ambulans uçağa çevrilen askeri kargo uçağıyla Ankara’ya getirilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER