A3 Haber

Tayland’dan umut ışığı: Koronavirüse ilaçlar olumlu sonuç verdi

Tayland’dan umut ışığı: Koronavirüse ilaçlar olumlu sonuç verdi

Tayland’dan umut ışığı: Koronavirüse ilaçlar olumlu sonuç verdi
Şubat 03
09:56 2020

Tayland, yeni tip koronavirüs teşhisi konan 71 yaşındaki Çinli kadının üstünde denenen ilaçların olumlu sonuç verdiğini duyurdu.

Tayland Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün taşıyıcısı Çinli bir kadında grip ve HIV tedavisinde kullanılan anti-viraller karışımının denenmesiyle kaydedeğer bir gelişim tespit edildiğini duyurdu. 71 yaşındaki kadının ilaçlar denendikten 48 saat sonra virüs testlerinde negatif sonuçlar verdiği açıklandı.

Pazar günü basın açıklaması yapan doktor Kriengsak Attipornwanich, “Koronavirüsteki pozitif laboratuvar sonucu 48 saat içinde negatif oldu” dedi. Hastanın bitkin halinin 12 saat içinde geçtiği ve ayaklandığı belirtildi.

Test sonuçları bekleniyor

Doktor Kriengsak, anti-grip ilacı oseltamivir’i HIV tedavisinde de kullanılan lopinavir ve ritonavir ile birleştirerek bu karışımı elde ettiklerini açıkladı. Bakanlıktan bulgulara dair test sonuçlarının beklendiğini de ekledi.

Tayland, Çin ve Japonya’dan sonra en fazla virüs salgının yaşandığı ülke olarak kayıtlara geçmişti. Tayland’da şu an 19 onaylanmış vaka bulunuyor. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER