A3 Haber

Erdoğan, Putin ile telefonda İdlib’i görüştü

Erdoğan, Putin ile telefonda İdlib’i görüştü

Erdoğan, Putin ile telefonda İdlib’i görüştü
Şubat 04
22:00 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, İdlib gündemiyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

A3 Haber Merkezi- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib’deki gelişmelere ve artan gerilime ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı birliklerin, dün İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki bazı noktalara doğru ilerlemesi üzerine Suriye ordusu topçu atışları yapmış, beş asker ve üç sivil yaşamını yitirmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini duyurdu.

Görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede, İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye sevk edilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırının, Suriye’de barış için yürütülen ortak çabalara darbe vurduğunu ifade etmiş, Türkiye’nin benzer saldırılara karşı meşru müdafaa hakkını en sert şekilde kullanmaya devam edeceğini belirtmiştir. Görüşmede, Suriye ve Libya’daki diğer gelişmeler ile ikili ilişkiler de ele alınmıştır.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER