A3 Haber

Poklonskaya: Erdoğan cesur ve yürekli birisi, bunu kabul etmemesi tuhaf

Poklonskaya: Erdoğan cesur ve yürekli birisi, bunu kabul etmemesi tuhaf

Poklonskaya: Erdoğan cesur ve yürekli birisi, bunu kabul etmemesi tuhaf
Şubat 04
20:27 2020

Erdoğan’ın yürekli ve cesur biri olduğunu söyleyen Duma’nın Kırımlı milletvekili Natalya Poklonskaya, “Erdoğan’ın Kırım’ın Rusya’ya ait olduğunu kabul etmemesi tuhaf. Eğer ‘Kırım kimindir’ sorusunun yanıtından şüphe duyuyorsa buyursun bize gelsin” dedi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Kırımlı milletvekili ve eski Kırım Başsavcısı Natalya Poklonskaya, geçen yıl Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaştığını ve onu oldukça yürekli bir kişi olarak gördüğünü söyledi.

Erdoğan’ın, Ankara’nın Kırım’ın Rusya ile birleşmesini tanımadığı ve Kırım Tatarlarının durumunu yakından takip ettiği yönündeki açıklamasını yorumlayan Poklonskaya, şöyle konuştu: “Erdoğan’ın Kırım’ın Rusya’ya ait olduğunu kabul etmemesi tuhaf. Diğerlerini bilmem ama o, yarımadanın Nisan 1783’te Rusya İmparatorluğu topraklarına dahil olduğunu hatırlıyor olmalı. Eğer ‘Kırım kimindir’ sorusunun yanıtından şüphe duyuyorsa buyursun bize gelsin.”

“Bir komşu bunu nasıl bilmez?”

Geçen yıl kendisinin de bulunduğu Rus heyetinin Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılaştığını ve onu, bağımsız bir politikacının ve asil bir insanın olması gerektiği gibi oldukça yürekli bir adam olarak gördüğünü vurgulayan Poklonskaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz çok uzun süredir Rusya’yız. Daha doğrusu Rusya olmaktan hiç çıkmadık. Bir komşu nasıl bunu bilmez?”

Ne olmuştu?

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’le birlikte basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımadığımızın altını bir kez daha çiziyorum” demişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER