A3 Haber

Meteoroloji uyardı: Mevsimin en sert soğuk hava dalgası geliyor

Meteoroloji uyardı: Mevsimin en sert soğuk hava dalgası geliyor

Meteoroloji uyardı: Mevsimin en sert soğuk hava dalgası geliyor
Şubat 05
08:19 2020

Mevsimin en sert soğuk hava dalgası yurda giriş yapmak üzere. Bugün ülke genelinde yağmur beklenirken Ağrı ve çevresinde kar görülecek. Bu gece saatlerinden itibaren hava sıcaklıkları ciddi şekilde düşecek ve Türkiye batı bölgelerden başlamak üzere kar yağışının etkisi altına girecek. İstanbul’da hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşmesiyle geceden itibaren üç gün boyunca kar bekleniyor.

Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, bu geceden itibaren hızla düşecek ve yerini kar yağışına bırakacak.

Çok kısa sürede 10 derece birden düşecek olan hava sıcaklıklarıyla birlikte güney kıyılar hariç birçok noktada kar görülecek.

Bu geceden itibaren etkilemeye başlayacak olan soğuk hava dalgası kendisini üç gün boyunca hissettirecek ve pazar gününden itibaren sıcaklıklar yükselmeye başlayacak.

Bugün sağanak yarın kar

Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden sonra Çanakkale il geneli ile Balıkesir’in batı kıyı ve Edirne’nin güney ilçelerinde görülecek olan sağanak yağışların, kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yarın ise bölgenin büyük bölümünde kar bekleniyor.

Cuma günü Türkiye beyaza bürünecek

Yurdun, cuma akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Türkiye’nin kuzey ve doğu bölgelerinde beklenen yağışların Doğu Akdeniz kıyıları dışında ülke genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ankara

Ankara’da bugün genellikle çok bulutlu ve fırtınalı geçeceği bekleniyor. Gece yarısı yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışın perşembe sabah saatlerinde kar şekline döneceği, akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği ancak yeni gelecek soğuk ve yağışlı sistemle birlikte cuma ve cumartesi günleri aralıklarla kar yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da fırtına, kuvvetli sağanak, soğuk hava ve kar yağışı bekleniyor

İstanbul’da bugün öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışın başlaması bekleniyor. Yağışın perşembe sabah saatlerinden itibaren il genelinde karla karışık ve kar şekline dönmesi, cuma günü kar yağışlarının aralıklarla cumartesi akşam saatlerine devam etmesi bekleniyor.

İzmir

İzmir’de bugün başlayan yağışın ardından perşembe günü hava sıcaklığının azalması bekleniyor. Yağışın yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği ve akşam saatlerinde yağışın etkisini kaybedeceği bekleniyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER