A3 Haber

CHP’den CNN Türk’ü boykot kararı

CHP’den CNN Türk’ü boykot kararı

CHP’den CNN Türk’ü boykot kararı
Şubat 06
18:09 2020

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, dün CNN Türk yöneticileri ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından partisinin kararını açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan, CNN Türk’ü boykot edeceklerini duyurdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP’nin CNN Türk’e karşı boykot kararı aldığını açıkladı. Özkan, ‘CNN Türk kanalının 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana iktidarın reklam ajansı gibi çalıştığını’ söylerken, “Yurttaşlarımıza CNN Türk yayınlarını izlememelerini, çocuklarına izletmemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Özkan’ın açıklamaları şu şekilde;

“3 Şubat 2020 tarihinde yapılan toplantıda partililerimize tuzak kurma, gerçekleri çarpıtma nedeniyle CHP’lilerin CNN Türk kanalında yapılan programlara katılmaması kararı alınmıştır. CHP’li hiç kimse CNN Türk kanalına çıkmayacaktır.

Bu kanalın zararlarından korunmak için yurttaşlarımıza CNN Türk’ü izlememelerini tavsiye ediyoruz.

CNN Türk kanalı halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına alarak, halkının değil iktidarının menfaatleri doğrultusunda yayınlar gerçekleştirmiştir. Gerçekleri örterek AK Parti söylemleri doğrultusunda adeta bir reklam ajansı gibi çalışan televizyon kanalı yerel seçimlerden bu yana CHP karşısındaki konumlandırmasını sürdürmektedir. CNN Türk kanalının patronundan ve yönetiminden iktidarın saray bataklığından çıkıp özgür tutum takınmalarını ve objektif yayıncılık ilkelerine sarılmalarını talep ediyoruz.”

CHP’li Torun: İftiraya, yandaşlığa, ilkesizliğe boykot

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’nin CNN Türk hakkında aldığı boykot kararı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Torun’un açıklamaları şu şekilde:

“İftiraya, yandaşlığa, ilkesizliğe boykot!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak aldığımız karar doğrultusunda yayın politikalarını saray doğruları üzerinden yürüten CNNTürk’ü izlemiyoruz, izlettirmiyoruz. #cnnturkboykot”

CHP’li Özgür Özel’den çağrı

CHP’li Tuncay Özkan, CNN Türk hakkında boykot kararı alındığını açıklamasının ardından CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CNN Türk hakkında bir çağrıda daha bulundu.

Özgür Özel’in açıklaması şöyle oldu:

Partimiz, CNN Türk’ü boykot kararı aldı Bu karara destek için sözümüze değer veren herkesi

1-  CNN Türk sosyal medya hesaplarını takibi bırakmaya

2- CNN Türk yayınlarını izlememeye

3- Bu kanala destek veren kişilerle, kurumlarla, firmalarla aralarına mesafe koymaya çağırıyorum

CNN Türk’e sosyal medya darbesi: Takipçi sayısı hızla düşüyor

CHP’nin CNN Türk hakkında boykot uygulama kararı almasının ardından CNN Türk’ün Twitter takipçi sayısı hızla düşmeye başladı.

Tuncay Özkan’ın açıklaması üzerine Twitter’da “#CnnTürkBoykot” hashtagi gündeme girdi.

CNN Türk’ün Twitter takipçi sayısındaki hızlı düşüş ise dikkat çekti. Saat 17:30’da Tuncay Özkan’ın açıklaması öncesi 5 milyon 114 bin civarında takipçisi bulunan CNN Türk, CHP’nin boykot kararının ardından 145 binden fazla takipçi kaybetti.

Saat 22.45 itibariyle CNN Türk’ün sosyal paylaşım sitesindeki takipçi sayısı 4 milyon 969 bin oldu.

Boykotta ilk adım İmamoğlu’ndan: Ahmet Hakan ile olan programını iptal etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin CNN Türk’ü boykot kararının ardından Ahmet Hakan ile yapacağı Tarafsız Bölge programını iptal ettiği belirtildi.

CNN Türk’ü yayın politikası nedeniyle boykot etme kararı alan CHP’de karara uyan ilk isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

İmamoğlu’nun 12 Şubat’ta Ahmet Hakan ile yapacağı Tarafsız Bölge programını iptal etme kararı aldığı öğrenildi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER