A3 Haber

Çin’de ilk salgın uyarısını yapan doktor ‘koronavirüs’ yüzünden yaşamını yitirdi

Çin’de ilk salgın uyarısını yapan doktor ‘koronavirüs’ yüzünden yaşamını yitirdi

Çin’de ilk salgın uyarısını yapan doktor ‘koronavirüs’ yüzünden yaşamını yitirdi
Şubat 06
20:03 2020

Salgınının yayıldığı yer Vuhan’da çalışan ve hastalığı ilk duyuran doktorlardan biri olan Li Wenliang, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Doktora ‘toplumsal düzeni bozmak’ suçuyla Vuhan polisi tarafından soruşturma başlatılmıştı.

2019-nCoV kod adlı koronavirüs salgınının yayıldığı yer Vuhan’da çalışan ve hastalığı ilk duyuran doktorlardan biri olan Li Wenliang, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Li Wenliang, hastalığın henüz fazla yayılmadığı günlerde yakın çevresini virüsle ilgili uyarmıştı. Doktorun bu mesajlarının sosyal medyada yayılmasıyla, Çin devleti doktor hakkında soruşturma başlatmıştı. ‘İnternette söylenti yaymak’, ‘toplumsal düzeni bozmak’ gibi suçlamalar yöneltilen doktor, ifade verdikten sonra, ‘bir daha yasadışı faaliyette bulunmayacağına’ dair bir tutanağı da imzalamıştı.

Geçtiğimiz günlerde doktorun yoğun bakım ünitesinde olduğu ortaya çıkmıştı. Doktor Li Wenliang, koronavirüs ile verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Li Wenliang’ın ölüm haberi Çin medyasında duyuruldu.

Çin devleti virüs hakkında söylenti yayanlara ciddi yaptırımlar uyguluyor. Geçtiğimiz günlerde, virüs henüz yaklaşık 2 bin kişiye yayılmışken, bir hemşirenin ’90 bin kişiye yayıldı’ iddiası sosyal medyada yayılmıştı. Çin devleti hemşireyle ilgili soruşturma başlattı ve sosyal medyada görüntüleri ortadan kaldırmak için yaptırımlar uyguladı. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER