A3 Haber

Tuncay Özkan’dan Önkibar hakkında yeni kanıtlar: Durumu vahim

Tuncay Özkan’dan Önkibar hakkında yeni kanıtlar: Durumu vahim

Tuncay Özkan’dan Önkibar hakkında yeni kanıtlar: Durumu vahim
Şubat 06
08:12 2020

Bir önceki yazımda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Tuncay Özkan’nın havuz medyasının iddialarına karşı yanıtlarını kaleme almış, daha sonra Sabahattin Önkibar ile yaşadığı mahkeme sürecini işleyeceğimi belirtmiştim.

Hazır Yeni Asır ve havuz konusundaki düşüncelerini öğrenmişken, son aylarda Sabahattin Önkibar’ın kendi Youtube kanalından dile getirdiği Tuncay Özkan iddialarını da soralım dedim.

Biliyorsunuz bir gazetecinin bir başka gazeteci hakkında yazması ya da programda dile getirmesi, bu eylemi gerçekleştiren gazetecinin yıldızının sönmekte olduğunun, diğer isim üzerinden yeniden parlamaya çalışmasının göstergesidir. Bir başka ifade ile müflis tüccar eski defterleri karıştırır.

2001’e kadar İhlas AŞ’nin medya yapılanmasının Ankara temsilciliğini üstlenen Önkibar’ın ivmesi o zamandan itibaren sürekli aşağı doğru. En son geldiği yer ise kendi Youtube kanalı.

Tuncay Özkan’a “Önkibar sizi rüşvet almakla suçluyor” dedim.

Açtı ağzını yumdu gözünü.

Ölüleri tanık göstererek yaşayanları kirletemezsin. Herkesi kendin gibi zannediyorsun. Bugüne kadar açtığım davalarda savcılar ‘gazetecilik eleştirisi’ yapılıyor diye takipsizlik kararı verdi.

Ancak bir mahkeme davayı kabul etti. Sanırım yargılandığın bu davayı unuttun. Şimdi orada seni bu olayın tanıklarıyla yüzleştireceğim.

Senin yalanlarının neresini düzelteyim. Bana teklif edilen söylediğin gibi 2 milyon değil 5 milyon dolar. Bir rüşvet değil. Tam tersi bir transfer ücreti. Ki ben bunu elimin tersi ile ittim. Sana teklif edilse değil mesleğin, satamayacağın şey yoktur.

Hani kumarda kaybettiklerin için gittiğin ağabeylerin var ya… Hani yediğin dayakları siyasi gibi gösterme dalaveraların var ya… Bunların hepsini konuşacağız.

Enver Ören’den o parayı sen mi aldın?

Enver Ören yaşarken bunları niye söylemedin?

Susuyorsam edebimdendir. Ama senin gibi bir edepsize haddini bildirmek şart oldu. Utanmaz adam.

Tabii Tuncay Özkan’ın söylediği yasal süreç önemli.

Neydi o süreç?

Soruşturma No: 2018/36374

Esas No 2018/ 18371

İddianame No: 2018/ 11715

SORUŞTURMA EVRAKI İNCELENDİ: Yukarıda açık kimlik bilgileri yazılı bulunan şikayetçinin halihazırda İzmir milletvekili olarak görev yaptığı, şüphelinin günlük yayın yapan Aydınlık gazetesinin ve İnternet üzerinden yayın yapan www.aydinlik.com.tr internet sitesinde köşe yazarlığı yaptığı, şüphelinin Aydınlık Gazetesinin 07/12/2017 tarihli nüshası ve İnternet sitesinde aynı tarihte yayınlanan bir köşe yazısında “Yargı, PKK parası Özkan’da dedi” başlığıyla yayınlamış olduğu yazısında “Malum Tuncay Özkan için iki önemli konuyu gündeme getirdim. Birincisi PKK’nın MİT tarafından el konulan bankadaki parasının Tuncay Özkan’a aktarılması ve onun o para ile Kanal Türk TV’yi kurması. İkinci konu, Tuncay Özkan’ın Enver Ören ve İhlas Holding ile alakalı olarak yazdığı, kendi ifadesi ile kıyamet koparacak kitabı, Örenlerle gizlice buluştuktan ve anlaştıktan sonra yayınlamadan yakması. Tuncay Özkan bu iki olayı yargıya taşıdı ve işte sonuç: İzmir Cumhuriyet savcılığı ceza davası açılma istemini reddetti. Ankara Cumhuriyet savcılığı ceza davası açılması istemini reddetti. Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi talep edilen tazminatı reddetti. Yargı hükmü bu ise söyleyin bu Tuncay’a ne demeli?” yazısıyla şikayetçiye hakaret içeren sözler sarf ettiği, şikayetçinin olay sebebiyle şikayetinin bulunduğu, şüphelinin savunmasında suçlamayı kabul etmediği, şikayetçi vekilinin uzlaşma teklifini reddettiği, şüphelinin üzerine atılı suçun yasal unsurlarını gerçekleştirdiği, şüphelinin hakkında kovuşturma açılmasını gerektirir yeterli delil bulunduğu tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmakla;

Şüphelinin yargılamasının mahkemeniz tarafından yapılarak şüphelinin yazılı ileti yolu ile hakaret teşkil eden eylemi nedeni ile TCK’nun 125/2 yollamasıyla 125/1-4., 53., 58., gereğince CEZALANDIRlLMASINA, karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur. 03/04/2018.

Tuncay Özkan’ın Sabahattin Önkibar’a yönelik davada kullanacağı kanıtlar nelerdir?

Vallahi ben bu kanıtları gördüm, okudum ve seyrettim.

Hele seyrettiğim videoda, bir televizyon yöneticisinin ifadesi Sabahattin Önkibar’ı fena bitirir.

O kadar istememe rağmen Tuncay Özkan, eski CEO’nun videosunu bana vermedi. Yeni site olmamıza rağmen, yayımlasaydık büyük sükse yapardık.

Site olarak bizi sevmediğini biliyordum da, bu kadarını beklemiyordum. Bir yerde hesap sorarız ama. Daha çok zamanımız var.

About Author

Süleyman Gencel

Süleyman Gencel

Related Articles

TÜM HABERLER