A3 Haber

Azil soruşturmasında ‘aklanan’ Trump: Bu ivmeyle Kasım’da yeniden seçileceğim

Azil soruşturmasında ‘aklanan’ Trump: Bu ivmeyle Kasım’da yeniden seçileceğim

Azil soruşturmasında ‘aklanan’ Trump: Bu ivmeyle Kasım’da yeniden seçileceğim
Şubat 07
09:20 2020

ABD Başkanı Trump, Senato’da hakkındaki azil suçlamalarından aklanmasının ardından Beyaz Saray’da “zafer” konuşması yaptı. Trump açıklamalarında, başta Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff olmak üzere azil soruşturmasının arkasındaki kişilere sert sözlerle yüklendi.

Beyaz Saray’da kamera karşısına geçen Trump, hakkındaki azil sürecini “utanç verici” olarak niteledi ve “çok büyük adaletsizliklere” maruz kaldıklarından yakındı.

Trump, azil süreci hakkında ‘’Şeytancaydı, yolsuzdu. Bu başka hiçbir başkanın başına gelmemeli. Hepimiz çok kötü bir süreçten geçtik, adaletsizce. Yanlış hiçbir şey yapmadık’’ ifadelerini kullandı.

Voice of America’da yer alan habere göre Trump basın toplantısı sırasında Washington Post’un “Trump aklandı” manşetini gösterdi.

Trump, özellikle Pelosi ve Schiff’e sert yüklendi, “Çok kötü, korkunç insanlar. Pelosi dua ediyor olabilir ama ters taraf için dua ediyor. Dua ettiğinden bile şüpheliyim” diye konuştu.

“Bu ivmeyle Kasım’da yeniden seçileceğim”

Cumhuriyetçi Parti’nin hiç bu kadar birlik içerisinde olmadığını ve aklanmanın getirdiği ivmeyle Kasım’da yeniden seçileceğini savunan Trump, ucuz sebeplerle azil benzeri yeni girişimlerin daha olabileceği tahminini dile getirerek, ‘’Bunları muhtemelen yeniden yaşayabiliriz çünkü bu insanlar tamamen çıldırmış vaziyette’’ dedi.

Trump, böyle bir girişim olması halinde galip çıkanın tekrar kendisi olacağını savundu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER