A3 Haber

Basın örgütleri: Muhalif basın yargısal taciz altında

Basın örgütleri: Muhalif basın yargısal taciz altında

Basın örgütleri: Muhalif basın yargısal taciz altında
Şubat 07
15:58 2020

Ulusal ve uluslararası basın örgütü temsilcilerinden oluşan heyet, Basın İlan Kurumu ile görüştü. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, muhalif basın kuruluşlarının sürekli yargısal tacize maruz kaldığı belirtildi.

A3 Haber Merkezi- Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) temsilcileri Basın İlan Kurumu (BİK) Başkanı Rıdvan Duran’la görüştükten sonra açıklama yaptı.

IPI Türkiye Program Direktörü Oliver Money Kyrle, BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran ile bir buçuk saatlik görüşme yaptıklarını söyledi. Oliver Money Kyrle, “Duran, BİK desteği alan gazetelere adil bir yaklaşım uyguladıklarını söyledi. BirGün ve Evrensel cezalarını sorduğumuzda, teknik düzenlemelerden oluşan ihlallerden olduğunu ve editöryel yayın politikasıyla alakalı olmadığını söyledi ve bize bu cezaların kaldırılmasının an meselesi olduğunu söyledi. Gazeteler gerekli şartları yerine getirdiğinde cezaların kaldırılacağı garantisini verdi” dedi.

Türkiye’de son üç yılda Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 170 gazetenin kapatıldığın hatırlatan Kyrle, kapatılmayan kurumların çalışanlarının da sürekli yargısal tacize maruz kaldığını ifade etti. Kyrle, Türkiye’de medya üzerinde baskı ve korku politikalarını görmezden gelmenin mümkün olmadığına dikkat çekti, “BİK bu verdiği ilan cezalarını kaldırarak bu politikanın bir parçası olmadığını göstermeli” dedi.

 

 

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER