A3 Haber

Doğum yapan 14 yaşındaki çocuk, bebeğini çöpe attı

Doğum yapan 14 yaşındaki çocuk, bebeğini çöpe attı

Doğum yapan 14 yaşındaki çocuk, bebeğini çöpe attı
Şubat 07
09:42 2020

Edirne Keşan’da, çöp konteynerine atılmış çanta içerisinde yeni doğan kız bebeği bulundu. Polis, yaptığı araştırmada bebeğin annesinin evde doğum yapan 14 yaşındaki A.A. olduğunu belirledi. Anne ve bebeği, hastanede tedaviye alındı.

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Aşağı Zaferiye Mahallesi Yormaz Sokak’ta akşam saatlerinde sokak üzerindeki bir evde oturan Nebahat Gümüş, pencereden dışarı baktığı sırada bir kadının elindeki sarı renkli çantayı evinin önündeki çöp konteynerine bıraktığını gördü. Bir süre sonra çöp konteynerinden ağlama sesi duyan Gümüş, gidip çantayı kontrol ettiğinde içerisinde yeni doğan bir kız bebeği buldu. Bebek, sağlık ekiplerince Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının ifadelerinden bebeği bırakan kadının, çöp konteynerine yaklaşık 100 metre mesafedeki apartmanda oturan 14 yaşındaki A.A. oluğunu belirledi. Eve giden polis çocuğun evde yeni doğum yaptığını belirledi. A.A., çağrılan ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis, 14 yaşındaki A.A.’yı hamile bırakan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

“Çöpten alıp eve getirdim”

Çöp konteynerinde bebeği bulan Nebahat Gümüş, “Pembe eşofmanlı, kırmızı saçlı bir kız elindeki sarı çantayı çöpe atıp gitti. Gördüm, kızım ‘git bir bak belki köpek atmışlardır, ölür’ dedi. Geldim, baktım bebek, ağlıyor. Göbeğini de kesmişler. Çantaya yüzükoyun koymuşlar. Hava soğuk, aldım kucağıma içeri gittim. İçerde baktım kız çocuğu. Polisi, ambulansı aradık. Sonra polis geldi. Gittik bulduk çocuğun annesini de. Korkuyordu, ‘korkma yavrum bu senin suçun değil’ dedim. Sonra ambulans geldi. Çocuğu da, annesini de aldılar, götürdüler hastaneye” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER