A3 Haber

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘koronavirüs’ kararı: Termal kameralar yerleştirildi

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘koronavirüs’ kararı: Termal kameralar yerleştirildi

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘koronavirüs’ kararı: Termal kameralar yerleştirildi
Şubat 07
21:29 2020

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nda koronavirüsüne yönelik İstanbul’a gelen tüm uluslararası uçuşların yolcuları termal kamera taraması ile kontrol edilmeye başlandı. Bu kapsamda Dış Hatlar Gelen Yolcu bölümüne iki adet, VIP bölümüne bir adet olmak üzere toplamda üç adet termal kamera yerleştirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki gün açıkladığı karar doğrultusunda Sabiha Gökçen Havalimanı’nda koronavirüsü nedeniyle gelen tüm uluslararası uçuşların yolcuları termal kameradan kontrol edilmeye başlandı.

Bu kapsamda havalimanı gelen yolcu bölümüne iki adet, VIP bölümüne bir adet olmak üzere toplam üç adet termal kamera yerleştirildi.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Sorumlu Doktor Özlem Gündüz başlatılan termal kamera uygulaması hakkında bilgi verdi. Gündüz şu ifadeleri kullandı;

  • Sayın Bakanımızın emriyle, genel müdürlüğümüzün talimatıyla biz Sabiha Gökçen Havalimanı’nda üç tane kamera planladık. Dış Hatlar Gelen Yolcuda iki kamera, bir tane de VIP’de olmak üzere toplam üç kamera ile tarama yapacağız.
  • Biz termal kamerayla 38’in üzerinde ateş tespit ettiğimiz zaman önce o yolcuyu alacağız, yolcunun hasta olduğunu öngörerek ona da maskesini takarak sorgulamasını yapacağız.
  • Eğer gerçekten şüpheleniyorsak izole odamıza alıp olası vaka olduğunu değerlendirdiğimizde yolcuyu 112 vasıtasıyla referans hastaneye göndereceğiz.

“Koruyucu malzemelerin bulunduğu çantayla gidiyoruz”

  • Uçaktan olası bir vaka bildiriliyor, biz bütün koruyucularımızı içinde barındıran koruyucu çantamızla birlikte uçağın kapısına yer hizmetleri ekibiyle gidiyoruz.
  • Koruyucu olarak maskemiz, gözlüğümüz, eldivenimiz ve koruyucu kıyafetimiz var. Kapı açıldıktan sonra hasta yolcuya maskesini takıp kendimiz koruyucu donanımımızla, derecemizle ateşini tespit edip muayenesini yapıyoruz.
  • Eğer gerçekten olası vakaysa 112 ile irtibata geçip referans hastaneye gönderiyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER