A3 Haber

Deprem fırsatçılığı sürüyor: Ev taşıma nakliye ücretleri iki katına çıktı

Deprem fırsatçılığı sürüyor: Ev taşıma nakliye ücretleri iki katına çıktı

Deprem fırsatçılığı sürüyor: Ev taşıma nakliye ücretleri iki katına çıktı
Şubat 08
21:59 2020

Elazığ’da 6.8’lik depremin ardından kira fiyatlarında yaşanan deprem fırsatçılığı, ev taşıma nakliye ücretlerinde de devam etti. Nakliye firmalarının taşıma fiyatları iki üç kat arttı.

A3 Haber Merkezi- Elazığ Sivrice’de 24 Ocak akşamı meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde bazı binalar yıkılırken, hasar gören birçok binaya da yapılan incelemelerde ağır ve orta hasarlı raporu verildi. Can güvenliği nedeniyle raporlu binaların kullanımı yasaklandı.

Risk bulunan binaların yıkımı devam ederken, geçici olarak kurulan çadırlarda kalanlar ise kalıcı çözümler aramaya başladı. Ev bulmanın neredeyse imkansız olduğu kentte fırsatçılık yapan birçok ev sahibi, yoğun talebin ardından kira fiyatlarını iki katına çıkardı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca fırsatçılık yapılarak kentte kira ücretlerinin artırılmasıyla ilgili resen araştırma ve soruşturma başlatıldı.

Eşyalarını evlerinden alabilenler köylerine ya da kent merkezinde buldukları evlere taşınmaya başlarken şimdi de nakliye firmaları deprem fırsatçılığına başladı. Vatandaşlar bazı nakliyecilerin taşıma fiyatlarını yükselttiğini söyleyerek, yetkililerden konuya el atmasını istedi.

Taşıma fiyatları iki-üç kat arttı

DHA’nın haberine göre daha önce evin katına ve uzaklığına göre ortalama 600 TL olan taşıma ücretlerinin şu an 1800 TL’ye yükseldiğini söyleyen nakliyeci Ferhat Demirel, taşıma fiyatlarını ve işçi ücretlerini yükseltenlerin insaflı olmasını istedi. Demirel, bazı nakliye firmalarının, taşıma asansörcülerinin hatta işçilerin uçuk fiyatlar talep ettiğini belirterek, “Fiyatlar şu anda çok uçuk, önceden bir asansörü 150- 200 TL’ye kuruyorlardı. Şimdi 350- 400 TL fiyat talep ediyor. Çift taraflı kurmak istediğimiz zaman 800 ile 1000 TL arası para talep ediyorlar” dedi.

Nakliyeci Ferhat Demirel, bölgedekilerin mağdur olduğunu ve istenilen ücretleri veremediğini söyleyerek, ”Mustafa Paşa Mahallesi’nin yüzde 80’i boşaldı zaten. Birçok insan taşınıyor. Binaların çoğu boşaldı. Kimi köylerine gitti, kimisi ilçede buldukları evlere gitti. Ben yetkililerin bu işe el atmasını istiyorum. Vatandaşlar istenilen bu ücretleri verecek durumda değil” diye konuştu.

Taşıma fiyatları iki bin TL’ye yaklaştı

Depremden önce işçi ücretleri ile birlikte 500 ile 600 TL gibi bir paraya ev taşındığını ifade eden Ferhat Demirel, “Şu anda işçi de gelmiyor. 250 TL yevmiye istiyor. Şimdi ise tüm maliyetler hesaplandığında taşıma fiyatları 2 bin TL’ye yaklaşıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, nakliye firmalarından insaflı olmasını bekleyen vatandaşlar ise yetkililerin de bu duruma el atarak önlem almasını istedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER