A3 Haber

Kadına şiddet uygulayan erkeği engellemek isterken öldüren genç tutuklandı: Kadir Şeker için adalet talep edildi

Kadına şiddet uygulayan erkeği engellemek isterken öldüren genç tutuklandı: Kadir Şeker için adalet talep edildi

Kadına şiddet uygulayan erkeği engellemek isterken öldüren genç tutuklandı: Kadir Şeker için adalet talep edildi
Şubat 08
18:17 2020

Konya’da Ayşe D.’ye şiddet uygulayan Özgür Duran’ı engellemek isterken yaşanan arbedede ölümüne neden olan Kadir Şeker tutuklandı. Şeker için Twitter’dan on binlerce destek mesajı paylaşıldı, adalet talep edildi.

A3 Haber Merkezi | Konya’da üniversite sınavına hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, bir parkta 35 yaşındaki Ayşe D.’ye şiddet uygulayan 32 yaşındaki Özgür Duran’ı görünce müdahale etmek istedi. Duran’ın Şeker’e saldırmasıyla başlayan arbedede Duran kalbine saplanan bıçakla yaşamını yitirdi.

DHA’da yer alan habere göre Ayşe D, ifadesinde olay günü Özgür Duran’ın kendisini önce evde, sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin kendisini kurtarmaya çalıştığını anlattı.

Yaşamını yitiren Duran’ın 19 suç kaydı var

Kasten yaralama, hırsızlık, yağma ve uyuşturucu madde ticareti suçlarından toplam 19 suç kaydı olan Özgür Duran’ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Yüzünde çok sayıda yara izi bulunan Kadir Şeker ise sevk edildiği adliyede “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Kadir Şeker’in babası Cengiz Şeker, “Oğlum fen lisesi mezunu. Karıncayı bile incitmeyecek yufka yürekli birisi. Üniversiteye hazırlanmak için Konya’da dershaneye gidiyordu. Dershaneden çıkıp, eve giderken bir erkeğin kadını dövdüğünü görüyor. Kadını kurtarmak için araya giriyor. Adam bu sefer oğluma saldırıyor. Oğlumun boynunda, suratında yaralar var. Boğazını sıkmış. Elinden zor kurtulmuş. Yine üzerine saldırmış. Bir arbede yaşanmış. Bu arada bıçaklama olayı olmuş. Çok üzgünüz. Karşı tarafın ailesine de baş sağlığı diliyoruz. Bizim çocuklarımızın da harcanmaması gerekir. Dershaneye gidiyordu, çok sıkı çalışıyordu. Doktor olmak istiyordu ama başımıza böyle talihsiz bir olay geldi. Benim oğlum bir canı, bir insanı kurtarmaya çalışıyordu. Onun için kendini feda etti” diye konuştu.

Twitter’dan destek mesajı yağdı

Yaşanan olay üzerine Kadir Şeker’in tutuklanması olayı Twitter’ın bir numaralı gündemi oldu. On binlerce mesaj gönderilen Kadir Şeker’e destek yağdı. Twitter kullanıcıları yaptıkları paylaşımlarla, #kadiricinadalet #kadirsekericinadalet etiketlerini Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleştirdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER