A3 Haber

12 kentte eğitime kar engeli

12 kentte eğitime kar engeli

12 kentte eğitime kar engeli
Şubat 09
19:13 2020

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Van, Rize, Düzce, Artvin, Trabzon, Bitlis, Karabük, Ordu, Giresun, Zonguldak, Şırnak ve Kayseri’de eğitime ara verildi

Düzce Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde okulları bir gün süreyle tatil etti. Düzce Valiliği yoğun kar yağışı ve buzlanmanın ulaşımda aksamalara neden olabileceğini göz önünde bulundurarak, yarın il genelinde tüm okulları tatil etti. Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile çalışanlar yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

Van

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle Pazartesi günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Rize’de iki gün ara

Rize Valisi Kemal Çeber Valiliğinin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, devam eden kar yağışı ve oluşabilecek muhtemel risklerden dolayı il merkezi ve köylerde okulların yarından itibaren 2 gün süreyle tatil edildiğini belirtti.

Çeber, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

Karabük

Karabük Valisi Fuat Gürel, merkez ve ilçelerdeki tüm okullarda eğitim ve öğretime yarın (10 Şubat Pazartesi) bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Bitlis

Bitlis’in Hizan ve Tatvarn ilçelerinde 10 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi.

Ordu

Ordu Valiliği de, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla il genelinde 10 Şubat Pazartesi günü, eğitim öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Giresun

Giresun’da genelinde Alucra ve Çamoluk dışındaki okullarda 1 gün Görele ilçesinde ise okullar 2 gün tatil edildi.

Zonguldak

Zonguldak’ta Devrek ve Gökçebey ilçelerinde tüm okullar, Zonguldak merkez ilçe ile Kozlu’da ise taşımalı eğitim veren okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın bir gün süreyle tatil edildi.

Artvin

İl genelinde tüm okullarda 1 gün eğitime ara verildi.

Şırnak

Şırnak merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde 1 gün eğitime ara verildi.

Kayseri

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Trabzon

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle 10 ve11 Şubat’ta il genelinde ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER