A3 Haber

Koronavirüs için kritik uyarı: Buzdağının yalnızca ucunu görüyor olabiliriz

Koronavirüs için kritik uyarı: Buzdağının yalnızca ucunu görüyor olabiliriz

Koronavirüs için kritik uyarı: Buzdağının yalnızca ucunu görüyor olabiliriz
Şubat 10
11:50 2020

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin’de ortaya çıkan koronavirüsün Çin’e hiç gitmemiş insanlarda da görülmesini “Buzdağının yalnızca ucunu görüyor olabiliriz” sözleriyle yorumladı.

Çin’de ortaya çıkan ve bugüne kadar 900’e yakın kişinin ölümüyle sonuçlanan yeni tip koronavirüs salgını, bilim insanları tarafından incelenmeye devam ediliyor.  Yapılan araştırmalarda en çok yoğunlaşılan konu hastalığın yayılma biçimleri.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından araştırmalar için Çin’e uluslararası uzman ekip gönderildi. Örgütün Genel Direktörü Twitter üzerinden endişeleri artırır nitelikte bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, virüsün yayılma yöntemleri üzerine yaptığı açıklamada “Koronavirüsün Çin’e seyahat geçmişi olmayan insanlardan yayıldığıyla ilgili endişe verici örnekler mevcut. Az sayıda vakanın tespit edilmesi, diğer ülkelerde daha büyük çapta yayılmaların habercisi olabilir. Kısacası, buzdağının yalnızca ucunu görüyor olabiliriz” dedi.

“Virüsün diğer ülkelerde yayılma hızı artabilir”

Ghebreyesus ayrıca, an itibariyle yavaş görünen virüsün diğer ülkelerdeki yayılma hızının artabileceği uyarısında bulunurken, “Dün basına açıkladığım gibi, koronavirüsün Çin dışına yayılması şu an için yavaş görünebilir, ancak artabilir de. Virüsü sınırlamak hala hedefimiz, ancak bütün ülkeler, virüsün yayılmasına engel olma amacıyla oluşturulan bu sınırlama stratejisinin açtığı fırsat penceresini kullanmalı” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER