A3 Haber

Akşener’den AKP’ye açık çek: Önergeyi siz getirin biz destekleyeceğiz

Akşener’den AKP’ye açık çek: Önergeyi siz getirin biz destekleyeceğiz

Akşener’den AKP’ye açık çek: Önergeyi siz getirin biz destekleyeceğiz
Şubat 11
10:53 2020

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Fethullah Gülen cemaatinin siyasi ayağının araştırılması tartışmasında AKP’ye açık çek sundu. AKP’ye, “FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması önergesini getirin” çağrısında bulunan Akşener, “Siz getirin biz destekleyeceğiz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Akşener, Fethullah Gülen cemaatinin siyasi ayağının araştırılması için çağrıda bulunurken, İdlib’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Akşener, AKP’ye Gülen cemaatinin siyasi ayağı için açık çek sunarken, “Geçtiğimiz hafta sayın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile sayın (eski Genelkurmay Başkanı İlker) Başbuğ arasında yaşanan tartışmayı biliyorsunuz. Bu tartışma FETÖ ile mücadele edenlere mi, yoksa FETÖ’ye mi yarıyor bunun peşindeyiz. Meclis’e verdiğimiz önergelerimizle FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasını istedik. Eski Genelkurmay Başkanı askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeyi FETÖ’nün istediğini söyledi. Sayın Erdoğan ‘Kandırıldık’ demişti. Türkiye’yi 15 Temmuz’a götüren sürecin gerekçeleri ortadayken kurumları yıpratacak sözlere dikkat etmeliyiz. İhtiyacımız olan, FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarmak. Bu samimiyet, kararlılık ister. Biz buna varız. Bir kez daha çağrı yapıyorum. Siz bir önerge verin, biz sizin önergenize destek verelim. Türkiye’nin bu hesabı kapatması lazım” dedi.

“Mikrofon delikanlılığını bırakın ve gereğini yapın”

İdlib’de yaşanan gelişmeler üzerinden iktidara yüklenen Akşener, “Artık tahammülüz kalmadı. Bu iş öyle açıklamayla falan olmaz, ülkemizi soktuğunuz Suriye bataklığında Mehmedimiz can veriyor. Siz nasıl daha neyi bekliyorsunuz? Diplomasi seçeneği elbette kıyıda durmalı ama Mehmedim toprağa düşerken ve bunu bir devletin askeri yaparken lafı uzatmanın anlamı yok. Mikrofon delikanlılığını artık bırakın ve gereğini yapın” dedi.

“Ölümcül virüslere karşı dut pekmezi yemek tedbir değildir”

Olası bir koronavirüs salgınına Türkiye’nin hazırlıklı olup olmadığı sorusuna yönelten Akşener “Sağlık çalışanlarımız ne yapacaklarını biliyor mu? Rusya, ABD aşı geliştiriyor. Türkiye’de herhangi bir kurum bu senaryoya karşı bir önlem alıyor mu? Sorduk, ‘Ne önlem aldınız?’ dedik, ‘Yolcuları termal kamerayla kontrol ediyoruz’ dediler. Ateşi olmayan geçip gidiyor. Bu virüsün kuluçka dönemi 14 gün. Sağlam geçen biri 10 gün sonra fenalaşabilir. Önlem dediğiniz bu mu? Olası bir salgında hangi bölgelere çadır hastaneler kurulacak? Bunların planları var mı? Ölümcül virüslere karşı dut pekmezi yemek tedbir değildir” dedi.

Gözümüzün kulağımızın Van’da olduğu saatlerde cumhurbaşkanı TOKİ’den bahsediyor

Akşener, Van’daki çığ felaketinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın bir etkinlikteki sözlerini hatırlattı, tepki gösterdi. Akşener, “Van’daki çığ felaketi sırasında, televizyon ekranlarını hatırlayın. İkiye bölünmüş ekranın bir tarafında, arama-kurtarma görüntüleri, diğer yandaysa, Sayın Erdoğan’ın Kırıkkale mitingi vardı. Milletin aklı, yüreği Bahçesaray’dayken, ülkenin Cumhurbaşkanı aynen şunları söyledi; “Çığdan yeni bir haber geldi. Çığ altında kalanların sayısı 33 oldu. Allah rahmet eylesin. Maalesef çığ, heyelan, tüm bunlar hep tehditler. Biz, Van’da TOKİ vasıtasıyla bugüne kadar, 4794 konut inşa ettik. 927 konutun ise yapımı sürüyor.” İnsanın aklı almıyor, inanası gelmiyor. Çığ altındaki vatandaşlarımızın kurtulması için, gözümüzün kulağımızın Van’da olduğu saatlerde, bu ülkenin Cumhurbaşkanı: TOKİ’den, inşaattan bahsediyor; üstüne üstlük mitingi de, “Size keyif çayı getirdim.” diyerek, toplanan vatandaşlara, çay paketleri atarak bitiriyor. İşte size, “Milletin adamının” geldiği son durum. İşte size, ülkeyi inşaat şantiyesi olarak gören Sayın Erdoğan’ın; milletin acılarıyla, “TOKİ, inşaat…” diyerek kurduğu empati… Yazıklar olsun” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER