A3 Haber

İnsan hakları aktivisti Natali Avazyan, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı

İnsan hakları aktivisti Natali Avazyan, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı

İnsan hakları aktivisti Natali Avazyan, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı
Şubat 11
23:23 2020

İnsan hakları aktivisti Arlet Natali Avazyan hakkında, sosyal medya paylaşımları nedeniyle yakalama kararı çıkarıldı. Sağlık sorunları olduğunu söyleyen ve ifade vereceğini duyuran Avazyan, gözaltına alındı. Zülfü Livaneli ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltı kararına tepki gösterdi.

A3 Haber Merkezi- İnsan hakları aktivisti Natali Avazyan hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle yakalama kararı çıkarıldı. Adana’da bulunan Avazyan’ın abisinin evine polisin baskın yaparak gözaltına aldı.

​Hakkında açılan soruşturmayla ilgili sosyal medya hesabından bilgi veren Avazyan, “Annem Adanalı, babam Malatyalı dediğim için de hakkımda soruşturma açmışlar” dedi.

​Avazyan, Twitter adresinden paylaştığı videoda ise şöyle konuştu: “Hakkımda yakalama kararı çıkmış, bu sabah abimin evini basmışlar İstanbul’da emniyet güçleri. Ama ben Adana’ya annemi ziyarete gelmiştim. Burada rahatsızlanınca doktorlar yolculuk yapmama izin vermediler. Zatüreyim, böbrek yetmezliğinden dolayı tansiyonum çok yükseliyor. Devletimiz attığım her tweet’i hakaret olarak görmüş. Herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Özellikle CHP’li milletvekillerine, belediye başkanlarımıza, beni arayan herkese, tweet atan herkese çok teşekkür ederim. Umarım sağlıklı, iyi günlerde tekrar birlikte oluruz.”

Yaşananları da Twitter hesabı üzerinden duyuran Avazyan, Adana Baro Başkanı ile birlikte ifade vermeye gideceğini söyledi fakat polislerin Adana’da abisinin evine yaptığı baskın sonucu gözaltına alındı. Avazyan, Twitter’da  “Polisler geldi, götürüyorlar” diye gözaltına alındığını duyurdu.

Zülfü Livaneli, Avazyan’ın “Ben Anadoluyum. Yüzyıllardır bu topraklarda harmanlanmış bir olma geleneğinin temsilcisiyim. Bir inanca, siyasete, politikaya, ideolojiye bağlı değilim. Ülkemin mozaiğinin elçisiyim. Bugünlerde içim dışım kayıp yaşıyor. Gelecek nesiller kaybolmasın diye kimlik sormadan koşuyorum” diye yazdığı mesajı retweetleyerek , “Avazyan bu toprağın has evladıdır” paylaşımında bulundu.

Barbaros Şansal da “Yanındayım, her zaman” diye yazdı.​

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise, “Bir hasta çocuğa yardım için mi bu” diyerek Avazyan’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gergerlioğlu, “Kriter vicdan olmalı..! Hrant Dink de vicdanıyla hareket etti, hiç çekinmeden gerçegi söyledi ve çözüme odaklandı Natali hanım da vicdanıyla hareket etti, zulme sessiz kalmadı Bedel ödediler, ödüyorlar, her zaman yanlarındayız Hepimiz NataliAvazyanız İnsanlık ırkındanız!” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER