A3 Haber

Sağlık Bakanı Koca’dan ‘koronavirüs’ açıklaması

Sağlık Bakanı Koca’dan ‘koronavirüs’ açıklaması

Sağlık Bakanı Koca’dan ‘koronavirüs’ açıklaması
Şubat 11
16:57 2020

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun toplanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın açıklaması yaptı. Koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Koronavirüs tespitinde üretilen yerli kit, 90-120 dakikalık sürede sonuç veriyor. Geçen hafta bu kit kullanılmaya başlandı” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’na ilişkin basın toplantısı düzenledi. Fahrettin Koca, Çin’in Wuhan kentinden tahliye edilen ve karantina altında tutulan kişiler hakkında da açıklama yaptı.

Vuhan kentinden tahliye edilen yurttaşlarla ilgili konuşan Bakan Koca, “Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde gözetim altında tuttuğumuz yolculardan 3. kez alınan numunelerin sonuçları da negatif çıktı. Hastanede takip edilen sağlık personeli ve uçuş mürettebatı karantinadan çıkartıldı. 14 günlük gözlem süresini evlerinde tamamlayacaklar”  diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı alınan önlemlere değinirken, “Her yıl olabilecek salgınlara karşı tedbirlerimizi aldık. Koruyucu kıyafetler ve maskeler için yeterli stoğumuz var. Koronavirüs tespitinde üretilen yerli kit, 90-120 dakikalık sürede sonuç veriyor. Geçen hafta bu kit kullanılmaya başlandı” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER