A3 Haber

ABD: Türkiye’nin Libya’da yaptıklarını desteklemiyoruz

ABD: Türkiye’nin Libya’da yaptıklarını desteklemiyoruz

ABD: Türkiye’nin Libya’da yaptıklarını desteklemiyoruz
Şubat 12
23:58 2020

ABD Dışişleri Bakanı’nın Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Yardımcısı David Schenker, Türkiye’den güçlerini Libya’ya göndermesini istemediklerini ve yaptıklarını desteklemediklerini belirtti.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde düzenlenen ‘ABD’nin Libya Politikası’ başlıklı oturumda katılan Schenker, “Türkiye’ye güçlerini Libya’ya yerleştirme çağrısında bulunmadık ve orada yaptıklarını desteklemiyoruz. Ama Türkiye’nin müdahalesi, Hafter güçlerinin ilerlemesini durdurmaya yaradı ve görüşmeler için daha uygun koşullar yaratan dengeyi oluşturdu” ifadelerini kullandı.

ABD’nin, Fayiz es-Serrac liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) destek verdiğini defalarca dile getiren Schenker, “Hafter’in askeri operasyonunu reddediyoruz ve onu krizin çözümüne katılmaya çağırıyoruz” dedi.

ABD’li diplomat, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Türkiye’den, çatışmalara son verilmesi ve Birleşmiş Milletler’in çözüm sürecine katılmaları amacıyla Hafter ve UMH’ya baskı yapmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER