A3 Haber

Bakan Gül: Kimse ‘Kadir Şeker suçludur’ diyemez

Bakan Gül: Kimse ‘Kadir Şeker suçludur’ diyemez

Bakan Gül: Kimse ‘Kadir Şeker suçludur’ diyemez
Şubat 12
13:29 2020

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konya’da parkta Ayşe D.’ye şiddet uygulayan Özgür Duran’ı çıkan arbedede bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker ile ilgili, “Kimse ‘Kadir suçludur’ diyemez ama ortada bir ceset var. Bir cinayet soruşturması sürüyor” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konya’da parkta Ayşe D.’ye şiddet uygulayan Özgür Duran’ı çıkan arbedede bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker’in durumuyla ilgili soruları yanıtladı.

Bakan Gül, soruları şöyle yanıtladı: “Hâkim savcılara görevlerini yapmaları için onlara bir zaman tanımak lazım. Olay çok yeni. Şu anda savcı delilleri topluyor, soruşturmayı sürdürüyor. Bu soruşturma neticesinde bir karara varılacak. Elbette savcılık makamı, kişinin sadece aleyhine delilleri toplayan bir soruşturma yapmıyor. Kişinin lehine olan ne varsa, onları da toplayarak soruşturmayı tamamlayacak. Kimse ‘Kadir suçludur’ diyemez, ama ortada bir ceset var. Bir cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafaa mıdır, yani hukuka uygunluk sebebiyle ortada bir suç yok mudur, ya da başka bir durum mu var, bunların hepsi soruşturma aşamasından sonra çıkacak. Ve şu da bir gerçek ki; hâkim, savcı da sizin bizim gibi insan. Onların da vicdanı var. Onlarda da izan ve bir kalp var. Ve deliller çerçevesinde bu soruşturmayı tamamlayacaklar. Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklemektir. Ve bizim de beklentimiz soruşturmanın bir an önce tamamlanmasıdır. Şunu da paylaşmak gerek ki, bir kişi tutuklu olunca kesin ve baştan bir mahkûm olmuş gibi değerlendirmek yanlıştır. Tutukluluk bir tedbirdir. Tutuklu oldu diye ‘mahkûm oldu, suçludur’ demek doğru değil. ‘Salıverildi diye ve serbest bırakıldı’ diye suçsuzdur anlamı da çıkmaz. Bunların hepsi yargılama aşamasında, hâkim ve savcının vereceği kararla çıkacaktır.” (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER