A3 Haber

TBMM önünde kendini yakmak istedi isyan etti: Çocuklarım aç

TBMM önünde kendini yakmak istedi isyan etti: Çocuklarım aç

TBMM önünde kendini yakmak istedi isyan etti: Çocuklarım aç
Şubat 13
12:45 2020

TBMM Çankaya Kapısı girişinde bir vatandaş üzerine benzin dökerek “Açım, çocuklarım aç” diyerek intihar girişiminde bulundu.

Atatürk Bulvarı’nın TBMM Çankaya kapsına yakın bölümünde bu sabah 09.15’te 35 yaşlarında bir kişi üzerine benzin dökerek intihar girişiminde bulundu.

ANKA’nın aktardığı görgü tanığının ifadesine göre,  “Bir kişi Çankaya kapının Atatürk Bulvarına yakın bölümünde kendini yakacağını söyleyerek üzerine sıvı döktü. O esnada polisler üzerine atlayarak o kişiyi etkisiz hale getirdiler. Daha sonra Çankaya kapının girişindeki polis noktasına götürdüler. Ardından çok sayıda ambulans geldi. Parasızlık nedeniyle eylem yaptığını söylüyordu” dedi.

TBMM Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan yurttaş, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislere teslim edildi. intihar girişiminde bulunan kişi hakkında yasadışı eylem yapmaktan işlem yapılacağı bildirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Çankaya kapısındaki intihar girişimi, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı isyan ettirdi.

Başarır sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “ Açlık intiharları Meclis’in kapısına kadar dayandı! Bu gün saat 09.15 civarı TBMM Çankaya Kapısı girişinde, 35 yaşında bir vatandaş üzerine benzin dökerek, “ Açım, çocuklarım aç!” diyerek intihar girişiminde bulundu. İktidarın ülkedeki işsizliğin ve ekonomik krizin farkına varması için daha kaç vatandaşımızın hayattan kopması gerekiyor? Artık yeter!” sözleri ile tepkisini dile getirdi. (ANKA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER