A3 Haber

Suriye ordusu Halep’te ilerliyor: Bölgede son durum…

Suriye ordusu Halep’te ilerliyor: Bölgede son durum…

Suriye ordusu Halep’te ilerliyor: Bölgede son durum…
Şubat 14
10:25 2020

Suriye ordusu Halep’in güneybatısında ilerlemeye devam ediyor. Ordunun stratejik 46. Alay’a yaklaştığı belirtiliyor.

A3 Dış Haberler | Halep’te operasyonu sürdüren Suriye ordusu Kefr Cum ve batısındaki kimi noktaları kontrol altına aldı.

Güneybatı Halep’teki son ilerlemelerle birlikte bölgedeki yolların denetimi ordu kontrolüne geçmiş oldu.

Hedefte Atarib var

Suriye ordusunun Atarib kasabasına ilerlediği bilinirken, stratejik önemi olan 46. Alay’a yaklaştığı görülüyor.

Ordunun ilerlemesini yavaşlatmak isteyen cihatçılar karşı saldırı girişimlerinde bulunmuş, ancak bu girişimler başarılı olamamıştı.

Türkiye “ateşkes” çağrısı yapmıştı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son yaptığı açıklamasında bölgede ateşkes yapılması için çağrıda bulunarak şunları söylemişti:

“Ateşkesi sağlamak ve kalıcı kılmak için ilave birlikler gönderiyoruz, alanı kontrol edeceğiz. Radikaller dahil ateşkese uymayanlara karşı zor kullanılacak, her türlü tedbir alınacaktır. Takviye edilen gözlem noktalarımız sahadaki durumun gözlenmesinde önemli rol oynamaya devam edecek. İdlib’deki mevcudiyetimizi takviye etmemizin maksadı ateşkesin kalıcı olarak sağlanmasıdır. Herhangi bir unsurun saldırısına karşı gerektiğinde kuvvet kullanımı dahil, kati bir ateşkesin sağlanmasına yönelik her türlü tedbirin alındığını ve alınacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

“Silahlı militandan çok Türk askeri kaldı”

Foreign Policy’de yayımlanan Elisabeth Tsurkov imzalı bir yazıdaysa, bölgede silahlı militandan çok Türk askeri bulunduğu söyleniyor.

Tsurkov’un yazısına göre İdlib’in büyük bölümünü kontrol eden Hey’et Tahrir’uş Şam, bölgenin Türkiye ve Rusya arasındaki bir anlaşmayla “satıldığına” inanıyor. Bu sebeple cihatçılar “direnmeyi anlamsız buluyor”.

Yazıya göre cihatçıların en büyük korkusuysa silahlı insansız hava araçları. Silahlı insansız hava araçlarının cihatçıların bölgede hareket etmesini ve savaşmasını güçleştirdiği ve büyük moral kaybına yol açtığı aktarılıyor.

Bölgede son durum:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER