A3 Haber

Ulaştırmada aslan payı demir yoluna: İlk sırada Ankara-Sivas YHT hattı var

Ulaştırmada aslan payı demir yoluna: İlk sırada Ankara-Sivas YHT hattı var

Ulaştırmada aslan payı demir yoluna: İlk sırada Ankara-Sivas YHT hattı var
Şubat 14
14:23 2020

2020 Yılı Yatırım Programı’na göre, yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine bu yıl yaklaşık 4.9 milyar TL’lik yatırım yapılacak. En fazla ödenek, 2 milyar 550 milyon TL ile geçen yıl olduğu gibi Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı için ayrıldı.

Yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine bu yıl yaklaşık 4.9 milyar TL’lik yatırım yapılacak. En fazla ödenek, 2 milyar 550 milyon TL ile Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı için ayrıldı.

2020 Yılı Yatırım Programı’na göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ödeneklerinin yüzde 42.43’ü demir yolu yatırımlarına harcanacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolu İşletmesi’ne (TCDD) 8 milyar 452 milyon TL, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca gerçekleştirilecek diğer demir yolu projelerine 1.6 milyar TL, TCDD Taşımacılık AŞ’ye 600 milyon TL olmak üzere toplam 10.7 milyar TL’lik yatırım öngörülüyor.

TCDD’ye ayrılan yatırım bütçesinin önemli bir bölümü yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek. Bu projelere yaklaşık 4.9 milyar TL’lik yatırım yapılacak. Bir başka ifadeyle TCDD’nin yatırım ödeneğinin yüzde 45.8’i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine harcanacak.

Söz konusu projeler içinde en fazla ödenek, geçen yıl olduğu gibi Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı için ayrıldı. Bu YHT hattında, 2 milyar 550 milyon TL yatırım yapılması öngörülüyor.

Ankara-İstanbul Hızlı Tren için yaklaşık 629 milyon TL

Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu’na ayrılan ödenek 650 milyon TL olurken Ankara-İstanbul Hızlı Tren için yaklaşık 629 milyon TL, Topkale-Bahçe, Nurdağı-Başpınar-Gaziantep-Mustafayavuz Demiryolu (Gaziray dahil) için 500 milyon TL yatırım öngörüldü.

Demir yolu ulaştırmasının çeşitli illerdeki projeler için 17 hızlı tren seti, kontrollük, müşavirlik ve 1 simülatör için 1 milyar 358 milyon TL ödenek ayrıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER