A3 Haber

Ali Babacan’ın yeni partiyi kuracağı tarih belli oldu

Ali Babacan’ın yeni partiyi kuracağı tarih belli oldu

Ali Babacan’ın yeni partiyi kuracağı tarih belli oldu
Şubat 15
09:19 2020

AKP’den istifa ettikten sonra siyasi kariyerine kuracağı partiyle devam edeceğini açıklayan Ali Babacan cephesinde yeni bir gelişme var. Partinin resmi kuruluş tarihi üçüncü kez ertelendi. Yeni tarih, martın ilk haftası.

AKP’den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına başlayan eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın hazırlıklarını tamamlama aşamasına getirdiği belirtildi.

Independent Türkçe’den Abdulhakim Günaydın’ın haberine göre yaklaşık 300 kişilik ekiple siyasi çalışmalarını sürdüren Babacan’ın, partinin kuruluş dilekçesini Mart ayının ilk haftasında verebileceği ifade edildi.

Babacan cephesinden partinin ismi ve logosu en çok merak edilen konuların başında gelirken bu konuda artık son rötuşların yapıldığı ifade edildi. 24 ayrı masa ve 300 kişinin 4 aylık bir süreç ile daha öncekilerden farklı bir katılım modeli ile parti tüzük ve programı çalışmalarını bitirdi.

Kurucular kurulunu belirlemede sona gelinirken, partinin logo ve ismi üzerinde çalışmalar ise devam ediyor.

Parti kuruluşu iki kez ertelendi

Babacan, partinin duyurusunu 2019 yılının son günlerinde yapacağını söylemişti. Çalışmalarını bir türlü noktalayamayan Babacan ve ekibi, kuruluş tarihi için ocak ayının üçüncü, sonrasında şubatın ikinci haftası göstermişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER