A3 Haber

Hindistan Türkiye’yi uyardı: İç işlerimize müdahale etme

Hindistan Türkiye’yi uyardı: İç işlerimize müdahale etme

Hindistan Türkiye’yi uyardı: İç işlerimize müdahale etme
Şubat 15
13:40 2020

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye kendi içişlerine müdahale etmeme ve ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirme çağrısında bulundu.

Bakanlığın konuya ilişkin açıklamasında, Türkiye’ye Hindistan’ın içişlerine müdahale etmeme ve ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirme çağrısında bulunuldu.

Sputnik’in aktardığı habere göre açıklamada, “Hindistan, kendisinin ayrılmaz ve devredilemez bir parçası olan Cammu Keşmir’e yapılan tüm atıfları reddediyor. Türkiye yönetimini Hindistan’ın içişlerine müdahale etmemeye, ayrıca Pakistan’dan Hindistan’a ve bölgeye yönelen ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere, gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirmeye çağırıyoruz” denildi.

Erdoğan, Pakistan’da Keşmir konusuna değinmişti

Açıklama, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Pakistan parlamentosunda dün yaptığı konuşmada Keşmir’deki durumu Birinci Dünya Savaşı sırasında Çanakkale savunmasına benzetmesi sonrasında geldi.

Hindistan’ın başkanlık kararnamesi ile geçen yılın ağustos ayında anayasadan 370. maddeyi çıkartarak Cammu Keşmir bölgesinin özel statüsünü iptal etmesi ile ülkenin kuzeyindeki gerilim hızla tırmanmıştı. Keşmir’in Hint kısmının üzerine hak talep eden Pakistan bu kararı sert bir biçimde kınamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER