A3 Haber

Twitter’da Zülfü Livaneli ile Ayşe Hür arasında ‘Kürt’ tartışması

Twitter’da Zülfü Livaneli ile Ayşe Hür arasında ‘Kürt’ tartışması

Twitter’da Zülfü Livaneli ile Ayşe Hür arasında ‘Kürt’ tartışması
Şubat 15
23:21 2020

Twitter’da yazar Ayşe Hür ile sanatçı Zülfü Livaneli arasında ‘Kürt’ tartışması yaşandı.

A3 Haber Merkezi- Yazar Ayşe Hür, geçtiğimiz hafta inşaatta Kürtçe şarkı söyleyen bir gencin videosunu paylaşarak konserlerine çıkarmak isteyen Zülfü Livaneli için Kurtarıcı Sendromu diyerek sataşan Ayşe Hür, “Ulusalcı Zülfü Livaneli tarafından ‘kurtarılacak’ mesuduz” paylaşımında bulundu.

Hür, Twitter hesabından “Kurtarıcı (Salvatore) Sendromu deniyor buna psikolojide… Bu genç iki yıldır Instagram’da keşfedilmeyi bekliyormuş. Sonunda “Siz hiç Mustafa Kemal’in ‘Kürt yoktur, dili kart kurt dilidir!’ dediğini duydunuz mu?” diyen ulusalcı Zülfü Livaneli tarafından “kurtarılacak”… Mesuduz” paylaşımını yaptı.

Bu ifadelere yanıt veren ünlü sanatçı Zülfü Livaneli de Twitter hesabından, “Hayatımda bundan daha alçakça bir iftira duymadım. Ne zaman, nerede böyle bir söz söylemişim. Lütfen yazın ya da alçakça iftiralarınızın utancı içinde boğulun” paylaşımında bulundu.

Tartışma birden alevlenirken binlerce twitter kullanıcısı da yorumlarda bulundu. Livaneli’nin paylaşımı alıntılayan Ayşe Hür, Livaneli’nin 2009 yılında yazdığı bir köşe yazısının bağlantısını paylaşarak “Kendi yazısını hatırlayamayan bir bunak mı yoksa saldırarak galip çıkmaya çalışan bir terbiyesiz mi? Okuyanlar karar versin. Alıntıladığım cümle yazının son satırında” dedi.

Hür’ün yazıyı anlamadığını söyleyen Livaneli ise karşılığında şunları yazdı: “Akademisyen geçinen bir küfürbaz 2009 yazdığım ulusalcılığı eleştiren bu yazıyı kavrayamıyor ve ruhundaki karanlığı her yere bulaştırmak istiyor. Zavallı.

Tartışma şiddetlenirken Ayşe Hür, “Zülfü Livaneli “Ne zaman, nerede böyle bir söz söylemişim. Lütfen yazın ya da alçakça iftiralarınızın utancı içinde boğulun” dedi.O cümleyi noktası virgülüne alıntılatığım yazısının linkini gönderdim kendisine.Özür dileyeceğine verdiği cevaba bakın.Ben de böyle arsızlık görmedim.” yanıtını verdi.

Ardından da Zülfü Livaneli, “Kötülükten beslenen bir kitle var. Bunlar Nazım Usta’nın dediği gibi “Sana düşman bana düşman, düşünen insana düşman.” İyi olan her şeye, sanata, kültüre, kardeşliğe, barışa, iyi niyete düşman…” paylaşımında bulunarak tartışmayı sonlandırdı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER