A3 Haber

Ahmet Davutoğlu eski yol arkadaşlarını topa tuttu: Devlet adamı olamaz

Ahmet Davutoğlu eski yol arkadaşlarını topa tuttu: Devlet adamı olamaz

Ahmet Davutoğlu eski yol arkadaşlarını topa tuttu: Devlet adamı olamaz
Şubat 16
19:13 2020

İstanbul İl Başkanlığı açılışında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,  “FETÖ’nün sözcülüğünü yapanlar, köşe yazarlığı yaparak geçmişte FETÖ’yü övenler bugün eğer karşımıza geçip FETÖ’yle mücadele öncüsü gibi davranırsa bunlardan adalet çıkmaz. Hukuk, herkes için geçerlidir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin İstanbul İl Başkanlığı açılış töreninde konuştu. Ahmet Davutoğlu, ülkede hukuka güvenin kalmadığını savunurken, “Bu ülkede bugün hukuka güven kalmadı. Herkes yarınında endişe içinde. Hepimiz FETÖ denen çeteye karşıyız. Gelecek Partisi, bu ülkenin kaderini mahkum etmek isteyen ister FETÖ olsun, ister PKK olsun, ister Pelikan olsun, kim olursa olsun onların karşısında çelik bir iradeyle duracağız. Ama eğer FETÖ darbesine girişenlerin, o darbeye öncülük edenlerin kardeşleri devlet tarafından iltifat görüp, sıradan memurlar uzak akrabaları dolayısıyla KHK’larla görevden uzaklaştırılıyorsa burada adaletten bahsedilemez. FETÖ’nün sözcülüğünü yapanlar, köşe yazarlığı yaparak geçmişte FETÖ’yü övenler bugün eğer karşımıza geçip FETÖ’yle mücadele öncüsü gibi davranırsa bunlardan adalet çıkmaz. Hukuk, herkes için geçerlidir. Bugün hukuka güven kalmadı. Bir bakıyorsunuz, birgün en ağır ithamlarla suçlananlar kısa bir dönem sonra serbest bırakılıyorlar” dedi.

Devlet adamı olamaz

Türkiye’de konuşanların suçlandığını belirten Ahmet Davutoğlu, “‘Yolsuzluk var’ diyen cezalandırılıyor. İsraf, lüks, şatafat, kibir, şeffaflıktan kopuş ve yolsuzluk ekonomi kaynaklarını tüketiyor. Kendi oğlunu diğer vatan evlatlarından ayıran biri devlet adamı olamaz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER