A3 Haber

İflas eden AtlasGlobal’den geriye milyonlarca dolar borç kaldı

İflas eden AtlasGlobal’den geriye milyonlarca dolar borç kaldı

İflas eden AtlasGlobal’den geriye milyonlarca dolar borç kaldı
Şubat 16
19:19 2020

İflas eden hava yolu şirketi AtlasGlobal’in çok sayıda şirkete ve DHMİ’ye milyonlarca dolar borçlandığı ortaya çıktı.

AtlasGlobal’in iflası sonrasında şirketin birçok havaalanı ve terminal işletmecisine, yer hizmeti veren şirketlere, yakıt kuruluşlarına ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) milyonlarca dolar borcu olduğu belirtiliyor.

Habertürk’ün haberine göre; eski Sivil Havacılık Genel Müdür (SHGM) Yardımcısı Oktay Erdağı, havayolu şirketlerinin SHGM’ye 500 bin dolar teminat mektubu sunduğunu belirterek, “Devlet, gerekirse teminatı irat kaydedecek veya iflas masasına gönderecektir. Bu parayla öncelikle taşınmayan yolcuların taşınması sağlanacak. Sonra, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne olan borçları ödenecek. Para kalırsa da çalışanların alacakları kapatılacak” dedi.

Erdağı, şirketin piyasaya da borcu bulunduğunun anımsatılması üzerine, “Terminal işletmecileri, yer hizmeti verenler ve diğer işletmeler alacaklarını tahsil etmek için iflas masasına başvuracak” dedi.

Erdağı, Atlasjet’in mülkiyetinde herhangi bir uçağının bulunmadığına işaret ederek, “Şirketin, kiraladığı uçaklar vardı. Bunların önemli bir bölümü daha önce gitti. Son 2 uçağın da gönderildiği söyleniyor” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER