A3 Haber

Ahmet Davutoğlu Gezi davasından çekildi, artık müşteki değil

Ahmet Davutoğlu Gezi davasından çekildi, artık müşteki değil

Ahmet Davutoğlu Gezi davasından çekildi, artık müşteki değil
Şubat 17
21:07 2020

Gezi davasında müşteki sıfatıyla yer alan Ahmet Davutoğlu’nun şahsına yönelik işlenen suçlarla ilgili tüm davalardan feragat ettiği açıklandı.

A3 Haber Merkezi- Yarın altıncı duruşması görülecek olan Gezi davasında müşteki sıfatıyla yer alan Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na ismini mağdur listesinden çıkarma ve şikayetinden vazgeçme çağrısının ardından Ahmet Davutoğlu’nun davadan feragat ettiği açıklandı.

Gelecek Partisi Şeçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün yazılı bir açıklama ile “Sayın Ahmet Davutoğlu şahsına yönelik işlenen ve kamusal nitelik taşımayan tüm ceza davası dosyalarından bir daha tekerrür etmemesi dileğiyle feragat etmiştir” dedi.

“Kamusal suçlar haricindeki davalardan çekildi”

Üstün’ün açıklamasına göre Davutoğlu, “PKK, FETÖ, DAEŞ terör örgütleriyle bağlantılı dosyalar ile Pelikan gibi illegal organize yapıların işlemiş oldukları kamusal suçlar haricindeki” davalardan çekildi.

Açıklamada “Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu; Türk Ceza Kanunun’da düzenlenen terör suçları kapsamında, yetkili ve görevli Cumhuriyet Savcılıklarınca yürütülen, Sayın Genel Başkanımızın mağdur ve davaya katılan sıfatıyla bizatihi takipçisi olduğu, başta PKK, FETÖ, DAEŞ terör örgütleriyle bağlantılı dosyalar ile Pelikan gibi illegal organize yapıların işlemiş oldukları kamusal suçlar haricindeki, şahsına yönelik işlenen ve kamusal nitelik taşımayan, başta hakaret olmak üzere ceza davası dosyalarından bir daha tekerrür etmemesi dileğiyle feragat etmiştir. Derdest olan davaların da takipçisi olmayacağı gibi, henüz takibata uğramamış olanlar için de şikayetçi olmayacaktır” denildi.

Davutoğlu, “Zaten biz Gezi dosyasında müdahil ya da müşteki değiliz. Hiç bir müracaatımız da yok O dosya resen savcılık tarafından başlatılan bir dosya” açıklaması yapmıştı.

Gezi davasının bazı müştekileri

Davada müşteki sıfatıyla yer alan diğer isimlerden bazıları ise şöyle: Binali Yıldırım, Bülent Arınç, Ali Babacan, Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Fatma Şahin, Nihat Ergün, Faruk Çelik, Erdoğan Bayraktar, Taner Yıldız, Suat Kılıç, Mehdi Eker, Hayati Yazıcı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER