A3 Haber

CHP’den İş Bankası yanıtı: Ekonomik krize neden olacak bu yoldan uzak durun

CHP’den İş Bankası yanıtı: Ekonomik krize neden olacak bu yoldan uzak durun

CHP’den İş Bankası yanıtı: Ekonomik krize neden olacak bu yoldan uzak durun
Şubat 17
16:19 2020

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İş Bankası hisselerinin devri tartışmaları ile ilgili, “İnsanımız kendisini yakıyor, intihar ediyor, açlıktan çöp konteynırlarını kurcalayıp, pazar artıklarını toplayıp hayatını geçindirmeye çalışıyor. Böyle bir ortamda Türkiye’yi tekrardan ekonomik olarak sıkıntıya sokacak bu tür adımlardan uzak durulması gerekir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında MYK gündemini kamuoyuyla paylaştı. Oğuz Kaan Salıcı, İş Bankası tartışmalarıyla ilgili açıklamalar da yaptı.

Salıcı, CHP’nin İş Bankası’ndan elde ettiği gelir olmadığını hatırlatırken, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin İş Bankası hisselerinden dolayı elde etmiş olduğu bir kuruşluk gelir yok. Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevlendirmiş olduğu yönetim kurulu üyeleri İş Bankası’nda Atatürk’ün vasiyetini temsil etmek için bulunuyorlar. Bu daha önce de böyleydi, bugün de böyle. Ama biliyorsunuz bankalar itibarları ve şöhretleri üzerinden ayakta kalırlar. İş Bankası’na yönelik yapılan bu saldırılar, İş Bankası’nı Türkiye’nin en büyük bankaları sıralamasında gerilere doğru çekiyor; dünyanın en büyük bankaları sıralamasında gerilere doğru çekiyor. 2018-2019 ve 2020…Aslında bu tartışmalar daha çok son 2 yıla ait. Bu 3 yıl içindeki İş Bankası’nın sıralamasına bakarsanız, İş Bankası’nın zemin kaybettiğini görürsünüz. Türkiye’de bir kriz yok artık” diye konuştu.

“Ekonomik sıkıntıya sokacak adımlardan uzak durulması gerekir”

CHP’li Salıcı, İş Bankası tartışmalarına ynaıt verirken ekonomik krize vurgu yaptı. Salıcı, ekonomik sıkıntıya sokacak adımlardan uzak durulması gerektiğini belirtirken, “Türkiye’de bir buhran var. Böyle bir buhran döneminde sırf siyasette yeni bir kutuplaşma yaratmak için Türkiye’nin ekonomisini daha derin bir krize sokacak bir çabanın içine girmiş oluyor iktidar. Biz kendilerini bu konuda uyarıyoruz. Bizim insanımız kendisini yakıyor, intihar ediyor, açlıktan çöp konteynırlarını kurcalayıp, pazar artıklarını toplayıp hayatını geçindirmeye çalışıyor. Böyle bir ortamda Türkiye’yi tekrardan ekonomik olarak sıkıntıya sokacak bu tür adımlardan uzak durulması gerekir. Atatürk’e karşı düşmanlığı tescilli olanlar, Cumhuriyet Halk Partisi’inin kendi kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetinin takipçisi olacağız. Onlar da bu süreci görünen o ki germeye devam edecek” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER