A3 Haber

Gezi davasında altıncı duruşma bugün

Gezi davasında altıncı duruşma bugün

Gezi davasında altıncı duruşma bugün
Şubat 17
20:56 2020

“Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla 16 kişinin yargılandığı Gezi davasında altıncı duruşma bugün görülecek

A3 Haber Merkezi- 16 kişinin “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla yargılandığı Gezi davasında sona gelindi.

Gezi eylemlerinin organize edilmesi, sürdürülmesi ve finansının sağlanması iddiası ile 16 kişi hakkında açılan davaya bugün devam edilecek. 6 Şubat’taki beşinci duruşmada celse arasında mütalaasını açıklayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen cemaati üyesi savcılar tarafından açılan soruşturmada elde edilen telefon kayıtları gibi tartışmalı kanıtlarda  ısrar ederek, davanın tek tutuklu ismi Osman Kavala ile Yiğit Aksakoğlu ve Mücella Yapıcı’nın “Gezi direnişi’ni organize ve finanse edip hükümeti şiddet yoluyla devirmeye” giriştiğini iddia ederek ağırlaştırılmış müebbet hapsini istemişti.

15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemi

Savcılık, dosyada yargılanan Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’nin de “bu suçun işlenmesine yardımcı oldukları” gerekçesiyle 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Yurt dışında bulunan sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Memet Ali Alabora ve İnanç Ekmekçi’nin dosyalarının ayrılmasını isteyen savcıya göre bu isimler de ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen isimlerle aynı eylemlere imza atmıştı.

Ben de oradaydım, Gezi’deydim

Öte yandan Gezi Davası için aydın, sanatçı ve siyasetçilerin de aralarında yer aldığı bin 376 kişi, ‘Ben de oradaydım, Gezi’deydim’ başlıklı metne imza attı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER